Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Idag 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt

Luleå Hockey tackade Luleåfans med tre poäng

26 oktober 2019 20:26
SHL

Luleåfans firade 25 år och Luleå Hockey tackade för år av stöd genom att tre poäng. Detta efter att man besegrat Malmö Redhawks med 3-0 i Coop Norrbotten Arena.


Starten av matchen blev minst sagt händelserik. Malmö Redhawks drog på sig en utvisning redan efter 28 sekunder och när sedan gästerna precis blivit fulltaliga så hittade Isac Brännström fram till Robin Kovács i slottet och 1-0 var ett faktum, tid för målet 02:33. Knappt hade publiken hunnit jubla färdigt förrän det var dags igen. Luleå Hockey vann tekningen, tog pucken in i Malmös zon, Noel Gunler spelade pucken till Daniel Sondell på blålinjen och backen dunkade upp pucken i krysset till 2-0. Endast femton sekunder efter öppningsmålet. Den ledningen tog också Norrbottningarna med sig till paus.

Den andra perioden präglades av ett, till en början, mer statiskt spel men 08:29 in i perioden ljöd måltutan en tredje gång och det var hemmalaget som drog ifrån till 3-0. Pucken hamnade hos Jonas Berglund framför Malmö-målet och den Älvsbyfostrade forwarden lyfte in pucken på backhand. En komfortabel ledning för ett Luleå Hockey som visserligen fick se gästerna skapa en del chanser men Malmö lyckades inte få till avsluten och hade bara lyckats avlossa fem skott på mål under de två första perioderna.

I starten av den tredje perioden kom Malmö ut med kraft och fart i jakten på en reduceringen men i takt med att tiden rann iväg så mattades gästernas spel av och Luleå Hockey nollade skåningarna och vann alltså med 3-0. Joel Lassinanttis andra nolla för säsongen för övrigt. Detta inför en entusiastisk publik då Luleåfans firade 25 år under kvällen.

I och med segern så har nu Luleå Hockey vunnit fyra raka matcher vilket är den bästa segersviten såhär långt den här säsongen. På torsdag är det nya tag då Rögle väntar hemma i Coop Norrbotten Arena.