Forward går till AIK
Publicerad: 2015-05-28

Under torsdagen blev det klart att Malte Strömwall lämnar Luleå Hockey och istället går till AIK i HockeyAllsvenskan där han förväntas kunna få en större roll för att därmed kunna vidareutveckla sig själv ytterligare som hockeyspelare.

20-årige Malte kom till Luleå Hockey i början på december från Växjö Lakers och gick sedan till HV71 i slutet på januari för att avsluta säsongen på ett bra sätt där. Det blev totalt ett mål och en assist på de 14 matcherna med Luleå Hockey.

Lars ”Osten” Bergström
- Vi tackar Malte för den här tiden i Luleå Hockey. Han har hela tiden varit väldigt positiv i sin inställning och ett nöje att arbeta med. Vem vet kanske kommer våga vägar mötas ännu en gång i framtiden. Med AIK får han en möjlighet att gå en väg som andra gjort med framgång före honom, att med spel i HockeyAllsvenskan komma åt mer speltid, en mer offensiv roll och en ordinarie plats. Vi önskar honom all lycka i den fortsatta utvecklingen!

Malte Strömwall
- Självklart var inte det här vad jag hade förväntat mig eller hoppats på när jag flyttade till Luleå, men det är som det är i den här branschen och jag är beredd att göra det som behövs för att fortsätta utvecklas. Jag har ändå haft det riktigt roligt i Norrbotten och har hela tiden gjort mitt yttersta. Det känns nu bra att gå till AIK där jag hoppas komma åt lite mer istid och förhoppningsvis kan få ut mer av mina offensiva kvaliteter för att fortsätta utvecklas som hockeyspelare.

LHF Kommunikation Robert Hedlund