Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Luleå Hockey höll undan mot HV71

1 oktober 2020 21:20
SHL

Vad som var en stabil insats i två perioder och ledning 4-1 blev till slut en riktig pärs då Luleå Hockey tog emot HV71 under torsdagskvällen. Gästerna var nära på att komma ikapp i en match som slutade 5-4 till Norrbottningarna.


Luleå Hockey tog tag i spelet i den första perioden och drog ifrån i en tvåmålsledning. Jack Connolly öppnade upp målskyttet i spel fem mot fyra vid tidpunkten 07:56 efter att lagkamraterna jobbat fast pucken i HV71: s zon innan pucken hittade över Connolly på vänsterkanten via Victor Berglund och Petter Emanuelsson. 2-0 kom fyra minuter från paus genom Arttu Ilomäki som tämligen ostört kunde kliva in framför målet och lyfta in en backhand. Gästerna fick dock till en reducering i periodens slutminuten och ställningen var alltså 2-1 inför den andra perioden.

Väl där tog det bara tolv sekunder innan Norrbottningarna roffade åter åt sig kommandot genom Isac Brännström som ökade på till 3-1. Sedan följde rena målkavalkaden där lagen turades om att göra mål fram till ställningen 5-2, Niklas Olausson och Nils Lundkvist målskyttar för hemmalaget. Tre måls ledning för hemmalaget alltså efter 40 spelade minuter.

En match består dock som bekant av 60 minuter ishockey och blott 35 sekunder in i den tredje perioden fick HV71 ny kontakt genom en ny reducering och åtta minuter från slutet målade gästerna på nytt till 5-4. Det som spelmässigt länge såg ut som tämligen kontrollerad insats från Luleå Hockey hade helt plötsligt blivit match igen. Med frisk luft i lungorna pressade HV71 på i slutet och man lyfte in puckarna mot Luleåkassen i hopp om utdelning. Närmare än ett ribbskott i slutsekunderna kom dock inte gästerna och Luleå Hockey tog, pärsen i slutet till trots, tre poäng.