• Huvudsponsorer

Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec

Luleå Hockey höll undan mot HV71

1 oktober 2020 21:20
SHL

Vad som var en stabil insats i två perioder och ledning 4-1 blev till slut en riktig pärs då Luleå Hockey tog emot HV71 under torsdagskvällen. Gästerna var nära på att komma ikapp i en match som slutade 5-4 till Norrbottningarna.


Luleå Hockey tog tag i spelet i den första perioden och drog ifrån i en tvåmålsledning. Jack Connolly öppnade upp målskyttet i spel fem mot fyra vid tidpunkten 07:56 efter att lagkamraterna jobbat fast pucken i HV71: s zon innan pucken hittade över Connolly på vänsterkanten via Victor Berglund och Petter Emanuelsson. 2-0 kom fyra minuter från paus genom Arttu Ilomäki som tämligen ostört kunde kliva in framför målet och lyfta in en backhand. Gästerna fick dock till en reducering i periodens slutminuten och ställningen var alltså 2-1 inför den andra perioden.

Väl där tog det bara tolv sekunder innan Norrbottningarna roffade åter åt sig kommandot genom Isac Brännström som ökade på till 3-1. Sedan följde rena målkavalkaden där lagen turades om att göra mål fram till ställningen 5-2, Niklas Olausson och Nils Lundkvist målskyttar för hemmalaget. Tre måls ledning för hemmalaget alltså efter 40 spelade minuter.

En match består dock som bekant av 60 minuter ishockey och blott 35 sekunder in i den tredje perioden fick HV71 ny kontakt genom en ny reducering och åtta minuter från slutet målade gästerna på nytt till 5-4. Det som spelmässigt länge såg ut som tämligen kontrollerad insats från Luleå Hockey hade helt plötsligt blivit match igen. Med frisk luft i lungorna pressade HV71 på i slutet och man lyfte in puckarna mot Luleåkassen i hopp om utdelning. Närmare än ett ribbskott i slutsekunderna kom dock inte gästerna och Luleå Hockey tog, pärsen i slutet till trots, tre poäng.