• Huvudsponsorer

Lördag Lör 4 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Idag 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb

Toppspelare till Luleå

25 maj 2015 14:25

Som en härlig start på den sista veckan i maj presenterade Luleå Hockey och sportchefen Lars ”Osten” Bergström i en direktsändning på hemsidan att de finska toppspelarna Ilari Melart och Toni Rajala kommer att förstärka Luleå Hockey den kommande säsongen.


Ilari Melart, född 1989 kommer närmast från två säsonger i Nordamerika och KHL. Han är en reslig pjäs på 192 cm och 103 kg som de senaste säsongerna även fått spela med det finska landslaget. Finsk mästare med IFK Helsingfors 2011.

Toni Rajala, född 1991 kommer närmast från en säsong med spel i Färjestad och KHL och har på sina 68 SHL-matcher med FBK och HV71 gjort fina 57 poäng. En riktig poänggörare som flera gånger i karriären snittat runt en poäng per match.

Bägge spelarna har skrivit ettårskontrakt med Luleå Hockey.

Ilari Melart - Det känns jättekul att gå till Luleå Hockey och få spela i SHL. Jag har bara hört positiva saker om föreningen och det har alltid varit speciella matcher när jag mött Tre Kronor med Finland eller spelat mot svenska klubblag tidigare under min karriär – så det här kommer att bli riktigt roligt.

– Luleå Hockey har verkligen visat att de velat ha mig till sitt lag och det gjorde det lättare att fatta mitt beslut. Att man dessutom satt samman ett riktigt starkt lag gör att jag verkligen ser fram emot den kommande säsongen.

Toni Rajala - Jag ser redan nu fram emot att flytta till Luleå och påbörja min första säsong från start i Sverige. Jag har hört mycket bra om staden och föreningen från vänner som har spelat där tidigare, vilket gjorde det lätt att skriva på för Luleå Hockey.

– Det är i Luleå som jag vill ta nästa steg i min personliga utveckling – att nå nästa nivå som spelare och samtidigt hjälpa Luleå Hockey att vinna igen. Vi får ihop ett mycket bra lag, så det känns som att vi har goda förutsättningar att åstadkomma något riktigt minnesvärt tillsammans.

Lars ”Osten” Bergström - Ilari Melart blir en försvarsgeneral för Luleå Hockey. Han är en väldigt fysisk spelare som dessutom besitter offensiva kvaliteter. Han har bra spel, hårt skott och är för sin storlek en bra skridskoåkare. Han drivs fortfarande av en NHL-dröm och kommer bli en värdefull försvarschef i vårt lagbygge.

– Toni Rajala är en snabb och åkstark spelare som besitter både stor skicklighet och en bevisad förmåga att producera poäng i såväl SHL som andra ligor som han har spelat i. Han har kvaliteter som vi kommer få nytta av i powerplay och har redan trots sin ringa ålder skaffat sig en hel del erfarenhet.

– Med dessa värvningar har vi i Luleå Hockey 3 målvakter, 9 backar och 16 forwards på kontrakt för den kommande säsongen. Vi tycker att vi har satt samman en trupp som är både bra och spännande. Men det är nu den största utmaningen börjar och jobbet skall göras!