Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt

Toppspelare till Luleå

25 maj 2015 14:25

Som en härlig start på den sista veckan i maj presenterade Luleå Hockey och sportchefen Lars ”Osten” Bergström i en direktsändning på hemsidan att de finska toppspelarna Ilari Melart och Toni Rajala kommer att förstärka Luleå Hockey den kommande säsongen.


Ilari Melart, född 1989 kommer närmast från två säsonger i Nordamerika och KHL. Han är en reslig pjäs på 192 cm och 103 kg som de senaste säsongerna även fått spela med det finska landslaget. Finsk mästare med IFK Helsingfors 2011.

Toni Rajala, född 1991 kommer närmast från en säsong med spel i Färjestad och KHL och har på sina 68 SHL-matcher med FBK och HV71 gjort fina 57 poäng. En riktig poänggörare som flera gånger i karriären snittat runt en poäng per match.

Bägge spelarna har skrivit ettårskontrakt med Luleå Hockey.

Ilari Melart - Det känns jättekul att gå till Luleå Hockey och få spela i SHL. Jag har bara hört positiva saker om föreningen och det har alltid varit speciella matcher när jag mött Tre Kronor med Finland eller spelat mot svenska klubblag tidigare under min karriär – så det här kommer att bli riktigt roligt.

– Luleå Hockey har verkligen visat att de velat ha mig till sitt lag och det gjorde det lättare att fatta mitt beslut. Att man dessutom satt samman ett riktigt starkt lag gör att jag verkligen ser fram emot den kommande säsongen.

Toni Rajala - Jag ser redan nu fram emot att flytta till Luleå och påbörja min första säsong från start i Sverige. Jag har hört mycket bra om staden och föreningen från vänner som har spelat där tidigare, vilket gjorde det lätt att skriva på för Luleå Hockey.

– Det är i Luleå som jag vill ta nästa steg i min personliga utveckling – att nå nästa nivå som spelare och samtidigt hjälpa Luleå Hockey att vinna igen. Vi får ihop ett mycket bra lag, så det känns som att vi har goda förutsättningar att åstadkomma något riktigt minnesvärt tillsammans.

Lars ”Osten” Bergström - Ilari Melart blir en försvarsgeneral för Luleå Hockey. Han är en väldigt fysisk spelare som dessutom besitter offensiva kvaliteter. Han har bra spel, hårt skott och är för sin storlek en bra skridskoåkare. Han drivs fortfarande av en NHL-dröm och kommer bli en värdefull försvarschef i vårt lagbygge.

– Toni Rajala är en snabb och åkstark spelare som besitter både stor skicklighet och en bevisad förmåga att producera poäng i såväl SHL som andra ligor som han har spelat i. Han har kvaliteter som vi kommer få nytta av i powerplay och har redan trots sin ringa ålder skaffat sig en hel del erfarenhet.

– Med dessa värvningar har vi i Luleå Hockey 3 målvakter, 9 backar och 16 forwards på kontrakt för den kommande säsongen. Vi tycker att vi har satt samman en trupp som är både bra och spännande. Men det är nu den största utmaningen börjar och jobbet skall göras!