Luleå Hockey/MSSK svenska mästare!!
Publicerad: 2019-03-21
Slutspel dam
Luleå Hockey/MSSK vann kvällens avgörande final hemma mot Linköping med 5-1. SM-guldet grundades i en fantastisk förstaperiod som hemmalaget vann med4-0.

Norrbottningarna fick en drömstart på den avgörande finalen då Emma Nordin pangade in 1-0 med ett stenhårt slagskott. LHF/MSSK fortsatte sen trampa på och man spelade sin absolut bästa hockey när det som bäst behövdes. 10:24 kom också utdelning då Noora Tulus sköt in 2-0 med en isare efter ett fint förarbete av Petra Nieminen. Gästerna lyfte sen upp sitt spel i slutet av perioden och skapade ett par heta chanser, men då stod Sara Grahn stabilt mellan stolparna. Istället utökade hemmalaget sin ledning till 3-0 och åter igen stod Nieminen för förarbetet, denna gång rundade hon målet och hittade sen Linn Peterson som snyggt hittade första krysset. Och av bara farten kom också 4-0 sex sekunder före pausvilan då Rebecca Stenberg avlossade ett slagskott som inte Linköpings-målvakten lyckades hålla.

Linköping fick den start man behövde i mittronden då Sidney Morin pricksköt in 4-1 efter drygt två minuter. Gästerna fortsatte sen att pressa och skapa chanser, men då visade Sara Grahn åter igen vilken fantastisk målvakt hon är. Istället stack norrbottningarna upp och gjorde blytunga 5-1, Stenberg hittade nätet efter ett läckert pass från Melinda Olsson. 5-1 stod sig sen perioden ut och LHF/MSSK var nu 20 minuter från SM-guldet.

Hemmalaget försvarade sen sin ledning bra i den tredje perioden och SM-guldet hamnade åter igen i Norrbotten och Luleå Hockey/MSSK.