• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

Ferno slutar med ishockey

26 augusti 2019 10:00
SDHL

Luleå Hockeys Medicinska team har meddelat föreningen att man gett LHF/MSSK-forwarden Nathalie Ferno rådet att helt sluta med ishockey. Detta utifrån den skadeproblematik som hon har dragits med de senaste säsongerna efter upprepade hjärnskakningar.


Nathalie Ferno spelade två säsonger med Luleå Hockey/MSSK och fick avsluta bägge säsongerna som svensk mästare. Totalt blev det 12 mål och 20 assist på 57 matcher i SDHL och SM-slutspelet med LHF/MSSK.

Jan Lexell, specialistläkare med ansvar för hjärnskakningar

– Nathalie har tidigare drabbats av ett antal hjärnskakningar, rehabiliterat sig och verkligen haft tålamod med sin skada. Redan vid första träningen denna säsong får Nathalie en ny smäll som genast ger svåra besvär. Dessa har varit så allvarliga att hon inte har kunnat återgå till träning. Vi har gjort ett antal tester och värderat skadan, och vår bedömning är att Nathalie inte ska återgå till ishockeyspel igen.

– Hjärnskakningar är komplexa skador som kan ge många olika symtom, som för många går över inom 2-3 veckor - men för 15-20 % kan symtomen kvarstå länge och ge stora besvär i vardagen. För oss i Luleå Hockeys medicinska team känns det viktigt att ta hennes symptom på allvar och beakta att det även finns ett liv efter elitkarriären. Därför har vi fattat beslutet att rekommendera att hon avslutar sin karriär som elitidrottare och att hon förhoppningsvis kommer kunna slutföra sina studier med så lite kvarvarande besvär som möjligt.

Fredrik Glader, tränare och sportchef för Luleå Hockey/MSSK

– Hela laget och föreningen lider med Nathalie i denna tunga stund. Att man inte själv ska kunna få avsluta sin karriär när man känner sig färdig med den, utan istället bli abrupt bli fråntagen det man helst av allt vill göra varje dag, det känns inte värdigt en kämpe som Nathalie Ferno.

– För laget kommer det bli ett stort tapp att inte ha tillgång till den energirika spelstilen som hon bidragit med under sin tid i Luleå Hockey/MSSK. Hon har hjälpt oss med sin tuffa spelstil varje dag, oavsett det handlat om träning eller match och det har varit en stor del i våra framgångar.

– Även fortsättningsvis vill vi få ta del av hennes personlighet i laget, först och främst genom att ha henne runt oss när hon känner sig mogen för att vara med. Hon ger laget energi med sitt sätt att vara och är otroligt omtyckt av alla så det tror vi kommer bli en nyckel för framtiden att hon är med och bidrar även till lagets framtida framgångar.

Nathalie Ferno, Luleå Hockey/MSSK

– Såklart är det inte så här jag önskade att min ishockeykarriär skulle ta slut men jag har förstått att det är farligt för mig att spela vidare. Och att må som jag gjort under den värsta tiden är ingenting jag vill uppleva igen så därför känner jag mig trygg i att det här är det rätta beslutet för mig.

– Jag vill tacka för mina två år i Luleå Hockey, dessa år har varit de bästa åren i min karriär. Jag är oerhört glad för att jag fick chansen att spela i en förening som inte bara står för många bra saker, utan som också gör verklighet av dessa. Tack till alla fans som alltid står bakom oss oavsett vart i världen vi befinner oss. Tack till min björnfamilj som jag fått dela min vardag med. Det har varit galet kul att härja med er i två år. Och fler år ska det bli, bara inte med skridskor på fötterna.

– Slutligen vill jag tacka alla som jag någon gång stött på i min karriär. Mina coacher, lagkamrater, materialare, lagledare, ja, alla som på något sätt har varit med och bidragit till att min tid som ishockeyspelare är något som jag kommer se tillbaka på med glädje.