Luleå Hockey nollade Färjestad i final #5
Publicerad: 2022-05-07
SM-SLUTSPEL HERR
Luleå Hockey vann den femte SM-finalmatchen inför ett obeskrivligt kokande Coop Norrbotten Arena där hela hallen stod upp hela matchen. Norrbottningarna vann 4-0 och har nu 3-2 i matchserien.

Det märktes att SM-finalserien börjar gå in i ett kritiskt läge, 2-2 i matcher inför dagens duell, och den första perioden blev ganska tillknäppt. Men ändå med ett Luleå Hockey i förarsätet och hemmalaget vann också skottstatistiken med 9-3 i öppningsperioden.

Några som inte agerade tillknäppt var hemmapubliken som stod för en insats som inte ofta setts i svensk hockey. Sittplatspubliken ställde sig upp före första nedsläpp och stod upp, anförda av ståplats, hela matchen igenom och skapade en öronbedövande, elektrisk och storslagen stämning.

I den andra perioden lyckades så Luleå Hockey skruva upp intensiteten i sitt närkampsspel och det betalade sig då man kunde behålla initiativet i matchen. 1-0 kom med matchklockan på 10:12 då Joonas Rask hittade Julius Honka på bortre stolpen och när pucken gick upp i nättaket så exploderade ishallen.

Trots bra spel så hade Norrbottningarna ”bara” med sig 1-0 in i den tredje perioden. Gästerna hade också flera högoktaniga målchanser men Joel Lassinantti i målet var i sitt esse och räddade kvällen med flera högkvalitativa räddningar. Avgörandet kom sedan halvvägs in i den tredje perioden då Jack Connolly styrde in 2-0 efter elva spelade minuter. Knappt fyra minuter senare kunde Einar Emanuelsson slå in spiken i kistan med sitt mål till 3-0. I matchens slutminuter tog Färjestad ut målvakten för att göra en sista forcering men då lyfte Jack Connolly in sitt andra mål för kvällen och 4-0 till Luleå Hockey.

Nu vänder finalserien till Karlstad igen och nu har Luleå Hockey 3-2 i matcher där det gäller att först vinna fyra matcher.