Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Strafförlust hemma mot Brynäs

10 oktober 2020 17:38
SHL

Luleå Hockey lyckades jaga ikapp ett underläge och kvittera i slutminuterna hemma mot Brynäs under lördagen. Matchen avgjordes till slut på straffar där gästerna knep bonuspoängen och vann 3-2.


Den första perioden präglades av två lag som verkligen gav allt i närkamperna och de första tio minuterna kändes som en kraftmätning. Under periodens andra halva fick Luleå Hockey chansen i spel fem mot fyra och gjorde egentligen allting rätt med bra pucktempo och många farliga avslut, men utan att puckuslingen ville hitta in i målet. Istället var det gästerna som kunde gå till pausvilan med ledning 1-0 efter ett sent mål.

I den andra perioden, när Brynäs avtjänade en fyraminutersutvisning så fick dock Norrbottningarna utdelning och detta genom Nils Lundkvist som skickade iväg ett tungt skott som Brynäsmålvakten inte orkade hålla fast. Spelmässigt hade Luleå Hockey fler långa anfall på motståndarna än tvärtom och efter fyrtio spelade minuter hade hemmalaget också skottövertag 20-13 men 1-1 lyste på tavlan.

Sex minuter in i den tredje perioden tog så Brynäs ledningen genom ett mål i powerplay och med dryga tretton minuter kvar att spela så var det bara att släppa på handbromsen för Luleå Hockey samtidigt som gästerna försökte städa av matchen. Med två minuter kvar att spela så drog Brynäs på sig en avvaktande utvisning och det utnyttjade Norrbottningarna på bästa sätt genom Einar Emanuelsson som skickade in kvitteringen, detta med matchklockan på 18:36.

Matchen gick till förlängning och där hade Brynäs både ett stolpskott och ett powerplayspel men det utan att något avgörande föll. Istället fick lagen skiljas åt via straffar och väl där drog Brynäs det längsta strået och vann alltså matchen med 3-2.