• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Idag 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 19 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Tisdag Tis 29 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan

Strafförlust hemma mot Brynäs

10 oktober 2020 17:38
SHL

Luleå Hockey lyckades jaga ikapp ett underläge och kvittera i slutminuterna hemma mot Brynäs under lördagen. Matchen avgjordes till slut på straffar där gästerna knep bonuspoängen och vann 3-2.


Den första perioden präglades av två lag som verkligen gav allt i närkamperna och de första tio minuterna kändes som en kraftmätning. Under periodens andra halva fick Luleå Hockey chansen i spel fem mot fyra och gjorde egentligen allting rätt med bra pucktempo och många farliga avslut, men utan att puckuslingen ville hitta in i målet. Istället var det gästerna som kunde gå till pausvilan med ledning 1-0 efter ett sent mål.

I den andra perioden, när Brynäs avtjänade en fyraminutersutvisning så fick dock Norrbottningarna utdelning och detta genom Nils Lundkvist som skickade iväg ett tungt skott som Brynäsmålvakten inte orkade hålla fast. Spelmässigt hade Luleå Hockey fler långa anfall på motståndarna än tvärtom och efter fyrtio spelade minuter hade hemmalaget också skottövertag 20-13 men 1-1 lyste på tavlan.

Sex minuter in i den tredje perioden tog så Brynäs ledningen genom ett mål i powerplay och med dryga tretton minuter kvar att spela så var det bara att släppa på handbromsen för Luleå Hockey samtidigt som gästerna försökte städa av matchen. Med två minuter kvar att spela så drog Brynäs på sig en avvaktande utvisning och det utnyttjade Norrbottningarna på bästa sätt genom Einar Emanuelsson som skickade in kvitteringen, detta med matchklockan på 18:36.

Matchen gick till förlängning och där hade Brynäs både ett stolpskott och ett powerplayspel men det utan att något avgörande föll. Istället fick lagen skiljas åt via straffar och väl där drog Brynäs det längsta strået och vann alltså matchen med 3-2.