• Huvudsponsorer

Inför Växjö Lakers - Luleå Hockey (25/2)

24 februari 2020 10:56
Nyhet

Lite fakta inför tisdagens bortamatch mellan Växjö Lakers och Luleå Hockey - den fjärde lagen emellan i SHL 2019/2020.


Med 8 omgångar kvar att spela av SHL så toppar Luleå Hockey fortsatt tabellen – nu med tio poängs marginal ner till tvåan Färjestad och elva poäng till trean Rögle.

Luleå Hockey har vunnit två av de senaste fem matcherna, däribland lördagens seriefinal mot Färjestad. Växjö Lakers har samtidigt vunnit tre av de fem senaste matcherna, däribland lördagens möte mot Linköping. Så båda lagen kommer till match med en seger i bagaget.

Luleå Hockey har under säsongen gjort 22 fler mål än Växjö och samtidigt släppt in 33 färre mål än tisdagens motståndare. Vilket innebär att vi har en bättre målskillnad med hela 55 måls marginal totalt sett.

Fyra av LHF:s tekare återfinns i SHL:s topp-20. Jack Connolly är vår främste med 55,92% vinster vid tekningspunkterna (6:a totalt i SHL). Efter honom kommer sedan Tyrväinen (10:a), Ilomäki (12:a) och Komarek (20:e) och därefter följer Roman Horák som med sina 52,15% är Växjös bäste tekare (21).

I toppen av utvisningsligan återfinns två av spelarna som möts på tisdagen. Etta är Växjös Brendan Shinnimin som dragit på sig 87 minuter och på en delad tredjeplats i den här kategorin återfinns Oscar Engsund med sina 74 minuter.

Den här säsongen är det hemmalagen som varit mest framgångsrika i de inbördes mötena. Luleå Hockey vann hemmapremiären mot Växjö med 3-1. Därefter vann Växjö med samma siffror på sin hemmaplan innan det senaste mötet slutade 5-1 till Luleå Hockey i slutet på januari.