Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Luleå Hockey seriesegrare 2019/20

3 mars 2020 21:25
SHL

Luleå Hockey tog tre poäng genom seger 3-0 hemma mot Rögle BK i SHL: s 48: e omgång. Med det säkrade Norrbottningarna seriesegern säsongen 2019/20.


Den första perioden blev riktigt knepig för Luleå Hockey som hade svårt att ta sig förbi ett disciplinerat och mycket tajt Rögle BK som effektivt stängde igen mittzonen. I andra änden tog hemmalaget lite väl lång tid på sig i uppspelen och ställdes med det hela tiden mot ett samlat motståndarlag.

I den andra perioden så visade dock Norrbottningarna upp en helt annan frenesi, vann närkamperna och fick till många långa anfall vilket också betalade sig. 1-0 kom efter en längre sekvens i anfallszon där Filip Hållander till slut grävde fram pucken bakom målet, serverade Juhani Tyrväinen som nöp till direkt. 2-0 kom i spel fem mot fyra och åter igen med Hållander inblandad, den här gången som målskytt då han påpassligt styrde in Daniel Sondells backskott. Passningsoängen var för övrigt Sondells andra för kvällen.

I den tredje perioden så var det sedan Luleå Hockey som stängde igen butiken och hemmalaget tillät inte gästerna att komma till några målchanser alls och allt som allt släppte Norrbottningarna totalt fyra skott mot mål i period två och tre. I slutet av matchen fastställde sedan Jonas Berglund slutresultatet till 3-0 genom mål i tom bur.

Samtidigt så vann Frölunda sin match hemma mot Skellefteå vilket innebär att Luleå Hockey har ointagliga 100 poäng i tabellen med fyra matcher kvar att spela. Med det är Luleå Hockey seriesegrare i SHL säsongen 2019/2020.