Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Luleå Hockey seriesegrare 2019/20

3 mars 2020 21:25
SHL

Luleå Hockey tog tre poäng genom seger 3-0 hemma mot Rögle BK i SHL: s 48: e omgång. Med det säkrade Norrbottningarna seriesegern säsongen 2019/20.


Den första perioden blev riktigt knepig för Luleå Hockey som hade svårt att ta sig förbi ett disciplinerat och mycket tajt Rögle BK som effektivt stängde igen mittzonen. I andra änden tog hemmalaget lite väl lång tid på sig i uppspelen och ställdes med det hela tiden mot ett samlat motståndarlag.

I den andra perioden så visade dock Norrbottningarna upp en helt annan frenesi, vann närkamperna och fick till många långa anfall vilket också betalade sig. 1-0 kom efter en längre sekvens i anfallszon där Filip Hållander till slut grävde fram pucken bakom målet, serverade Juhani Tyrväinen som nöp till direkt. 2-0 kom i spel fem mot fyra och åter igen med Hållander inblandad, den här gången som målskytt då han påpassligt styrde in Daniel Sondells backskott. Passningsoängen var för övrigt Sondells andra för kvällen.

I den tredje perioden så var det sedan Luleå Hockey som stängde igen butiken och hemmalaget tillät inte gästerna att komma till några målchanser alls och allt som allt släppte Norrbottningarna totalt fyra skott mot mål i period två och tre. I slutet av matchen fastställde sedan Jonas Berglund slutresultatet till 3-0 genom mål i tom bur.

Samtidigt så vann Frölunda sin match hemma mot Skellefteå vilket innebär att Luleå Hockey har ointagliga 100 poäng i tabellen med fyra matcher kvar att spela. Med det är Luleå Hockey seriesegrare i SHL säsongen 2019/2020.