Luleå Hockey seriesegrare 2019/20
Publicerad: 2020-03-03
SHL
Luleå Hockey tog tre poäng genom seger 3-0 hemma mot Rögle BK i SHL: s 48: e omgång. Med det säkrade Norrbottningarna seriesegern säsongen 2019/20.

Den första perioden blev riktigt knepig för Luleå Hockey som hade svårt att ta sig förbi ett disciplinerat och mycket tajt Rögle BK som effektivt stängde igen mittzonen. I andra änden tog hemmalaget lite väl lång tid på sig i uppspelen och ställdes med det hela tiden mot ett samlat motståndarlag.

I den andra perioden så visade dock Norrbottningarna upp en helt annan frenesi, vann närkamperna och fick till många långa anfall vilket också betalade sig. 1-0 kom efter en längre sekvens i anfallszon där Filip Hållander till slut grävde fram pucken bakom målet, serverade Juhani Tyrväinen som nöp till direkt. 2-0 kom i spel fem mot fyra och åter igen med Hållander inblandad, den här gången som målskytt då han påpassligt styrde in Daniel Sondells backskott. Passningsoängen var för övrigt Sondells andra för kvällen.

I den tredje perioden så var det sedan Luleå Hockey som stängde igen butiken och hemmalaget tillät inte gästerna att komma till några målchanser alls och allt som allt släppte Norrbottningarna totalt fyra skott mot mål i period två och tre. I slutet av matchen fastställde sedan Jonas Berglund slutresultatet till 3-0 genom mål i tom bur.

Samtidigt så vann Frölunda sin match hemma mot Skellefteå vilket innebär att Luleå Hockey har ointagliga 100 poäng i tabellen med fyra matcher kvar att spela. Med det är Luleå Hockey seriesegrare i SHL säsongen 2019/2020.