Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Måndag Mån 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov

Bortaseger och utjämnad matchserie

12 april 2021 21:15
Nyhet

Med ett effektivt powerplay, starkt målvaktsspel och en uppoffrande inställning blev det seger i den andra SM-kvartsfinalen med 3-2 och matchserien är därmed utjämnad när den nu vänder hem till Norrbotten igen.


Precis som i den första kvartsfinalmatchen var det full fart från bägge lagen redan från första nedsläpp. Skellefteå hade dubbla numerära överlägen i en period där Joel Lassinantti fortsatte sitt fina spel från den första matchen. Skottmässigt var perioden jämn och slutade 9-9.

I den andra perioden fick vi se tre mål. De två första till Luleå Hockey i powerplay. Först av Juhani Tyrväinen som styrde in ett backskott från Erik Gustafsson och fem minuter senare när Filip Hållander pricksköt in pucken högt från vänsterkanten efter ett längre tryck.

Skellefteå reducerade till 1-2 strax därefter, även det i powerplay, efter man spelat genom boxen och skapat ett bra läge för målskytten. Joel Lassinantti fortsatte annars att storspela i mittperioden och var en stor anledning till att vi hade ledningen inför den tredje perioden.

Den tredje perioden handlade mycket om att Skellefteå jagade medans vi försvarade oss på ett bra sätt och utmanade våra motståndare när lägen gavs. Med 03:17 kvar på klockan tog Skellefteå time-out och plockade målvakten. Och det var i det läget som Filip Hållander kunde punktera matchen genom att sätta sitt andra för kvällen i öppen kasse. Skellefteå fick sedan ett tröstmål med fem sekunder kvar av matchen.

Det här innebär att det står 1-1 i matchserien när nu två hemmamatcher i Coop Norrbotten Arena väntar på onsdag och torsdag. Stötta gärna Vårat Gäng med stödbiljetter till dom matcherna redan nu via biljett.luleahockey.se eller swish till 123 009 52 32.