Lördag Lör 14 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Måndag Mån 30 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Onsdag Ons 1 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Fredag Fre 3 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 7 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Söndag Sön 26 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar

Bortaseger och utjämnad matchserie

12 april 2021 21:15
Nyhet

Med ett effektivt powerplay, starkt målvaktsspel och en uppoffrande inställning blev det seger i den andra SM-kvartsfinalen med 3-2 och matchserien är därmed utjämnad när den nu vänder hem till Norrbotten igen.


Precis som i den första kvartsfinalmatchen var det full fart från bägge lagen redan från första nedsläpp. Skellefteå hade dubbla numerära överlägen i en period där Joel Lassinantti fortsatte sitt fina spel från den första matchen. Skottmässigt var perioden jämn och slutade 9-9.

I den andra perioden fick vi se tre mål. De två första till Luleå Hockey i powerplay. Först av Juhani Tyrväinen som styrde in ett backskott från Erik Gustafsson och fem minuter senare när Filip Hållander pricksköt in pucken högt från vänsterkanten efter ett längre tryck.

Skellefteå reducerade till 1-2 strax därefter, även det i powerplay, efter man spelat genom boxen och skapat ett bra läge för målskytten. Joel Lassinantti fortsatte annars att storspela i mittperioden och var en stor anledning till att vi hade ledningen inför den tredje perioden.

Den tredje perioden handlade mycket om att Skellefteå jagade medans vi försvarade oss på ett bra sätt och utmanade våra motståndare när lägen gavs. Med 03:17 kvar på klockan tog Skellefteå time-out och plockade målvakten. Och det var i det läget som Filip Hållander kunde punktera matchen genom att sätta sitt andra för kvällen i öppen kasse. Skellefteå fick sedan ett tröstmål med fem sekunder kvar av matchen.

Det här innebär att det står 1-1 i matchserien när nu två hemmamatcher i Coop Norrbotten Arena väntar på onsdag och torsdag. Stötta gärna Vårat Gäng med stödbiljetter till dom matcherna redan nu via biljett.luleahockey.se eller swish till 123 009 52 32.