Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Tisdag Tis 15 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Söndag Sön 27 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan

Suddenförlust mot Timrå

14 mars 2022 22:15
SHL

Luleå Hockey hade svårt att få grepp om matchen borta mot Timrå under måndagskvällen. Till slut föll Norrbottningarna med 4-3 i förlängning.


Luleå Hockey gjord en helt okej första period och öppnade målskyttet i matchen genom Sami Lepistö som skickade in 1-0 via stolpen i powerplay efter 11:24, assisterad av Pontus Andreasson och Linus Omark. En halv minut från periodvilan kom dock Timrås kvittering och 45 sekunder in i den andra perioden gjorde hemmalaget även 2-1. Norrbottningarnas replik lät dock inte vänta på sig då Pontus Andreasson stötte in kvitteringen knappa minuten senaren på en ny högklassig passning från Linus Omark.

Trots ett stundtals ganska stort spelmässigt övertag hade Luleå Hockey svårt att få grepp om matchen och halvvägs in i den tredje perioden var det Timrå som återtog ledningen via ett mål i spel fem mot fyra. Gästerna kvitterade dock fem minuter från slutet och fick sedan ett gyllene läge att avgöra matchen efter en Timråutvisning med matchklockan på 16:00. Då kom en mycket ovanlig och märklig situation.

Linus Omark åkte, i spel fem mot fyra, offside och fick i samma veva ett slag från en motståndarklubba över armarna. Juhani Tyrväinen reagerade och viftade med klubban för att kalla på domarnas uppmärksamhet. I samma veva kom en linjedomare åkandes bakom Tyrväinen vars klubba träffade linjedomaren i ansiktet. Detta till synes enligt undertecknat helt utan uppsåt men efter att domarkvartetten pratat ihop sig så slutade det hela med att Luleå Hockey fick ett lagmatchstraff för abuse of official. Detta i sin tur renderade en tvåminutersutvisning för Luleå Hockey och med det spel fyra mot fyra.

Matchen slutade 3-3 i full tid och i den efterföljande förlängningen så avgjorde hemmalaget matchen. En poäng till Luleå Hockey alltså men det som troligen den här matchen kommer att kommas ihåg för är den ovanliga händelsen i slutet.