Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Idag 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan

Back och forward presenterade i #lhflive

8 maj 2015 15:45

På fredagseftermiddagen presenterade Luleå Hockey i ett direktsänt #lhflive att man gjort klart med ytterligare två spelare för den kommande säsongen. Det är NHL-meriterade backen Brendan Mikkelson och juniorlandslagsmannen Christopher Mastomäki som är de senaste hockeyspelarna att flytta till Norrbotten.


Brendan Mikkelson, född 1987 är en rejäl back som har 131 NHL-matcher på meritlistan och som närmast kommer från spel i Toronto Marlies i AHL där han varit assisterande kapten.

– Brendan är en erfaren back med ett väldigt bra skott och som kan spelets alla moment. Vi vet sedan Fagervall hade honom under lockout-säsongen i Västerås att det är en proffsig och vältränad hockeyspelare som kommer till Norrbotten för att vara till stor nytta för oss, säger Lars ”Osten” Bergström.

Den gångna säsongen var Mikkelson bäste poängplockaren bland backarna i Toronto Marlies.

– Vi trivdes jättebra i Sverige när vi var där sist så det känns mycket kul att få återvända dit igen. Hockeymässigt kommer jag till Luleå för att hjälpa laget att vinna, det är det som räknas mest av allt. Utöver det vill jag så klart fortsätta att utveckla mig själv som hockeyspelare i en liga där man spelar med mycket fart och skicklighet.

Dessutom presenterades Christopher Mastomäki, född 1996 som är en storväxt center som spås en jättefin hockeyframtid. Christopher kommer närmast från Västerås där han varit bäste poängplockare och assisterande kapten för juniorlaget.

Christopher är en ung och storväxt tvåvägscenter som har landslagsmeriter på juniorsidan och som spås en god framtid som hockeyspelare. Han är väldigt tävlingsinriktad vilket borgar för att han kommer vara drivande i sin fortsatta utveckling som hockeyspelare – vilket avgör om han kommer spela i SHL, J20 eller HockeyAllsvenskan.

Mastomäki gjorde förra säsongen 41 poäng på 38 matcher med J20 och fick även speltid i A-laget.

– Det känns väldigt inspirerande och roligt att flytta upp till Luleå – det kommer bli ett äventyr som jag inte varit med om tidigare och som jag är säker på kommer vara väldigt lärorikt för mig. Just nu jobbar jag stenhårt med sommarfysen för att verkligen kunna tävla om en SHL-tröja till hösten.