Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt

Back och forward presenterade i #lhflive

8 maj 2015 15:45

På fredagseftermiddagen presenterade Luleå Hockey i ett direktsänt #lhflive att man gjort klart med ytterligare två spelare för den kommande säsongen. Det är NHL-meriterade backen Brendan Mikkelson och juniorlandslagsmannen Christopher Mastomäki som är de senaste hockeyspelarna att flytta till Norrbotten.


Brendan Mikkelson, född 1987 är en rejäl back som har 131 NHL-matcher på meritlistan och som närmast kommer från spel i Toronto Marlies i AHL där han varit assisterande kapten.

– Brendan är en erfaren back med ett väldigt bra skott och som kan spelets alla moment. Vi vet sedan Fagervall hade honom under lockout-säsongen i Västerås att det är en proffsig och vältränad hockeyspelare som kommer till Norrbotten för att vara till stor nytta för oss, säger Lars ”Osten” Bergström.

Den gångna säsongen var Mikkelson bäste poängplockaren bland backarna i Toronto Marlies.

– Vi trivdes jättebra i Sverige när vi var där sist så det känns mycket kul att få återvända dit igen. Hockeymässigt kommer jag till Luleå för att hjälpa laget att vinna, det är det som räknas mest av allt. Utöver det vill jag så klart fortsätta att utveckla mig själv som hockeyspelare i en liga där man spelar med mycket fart och skicklighet.

Dessutom presenterades Christopher Mastomäki, född 1996 som är en storväxt center som spås en jättefin hockeyframtid. Christopher kommer närmast från Västerås där han varit bäste poängplockare och assisterande kapten för juniorlaget.

Christopher är en ung och storväxt tvåvägscenter som har landslagsmeriter på juniorsidan och som spås en god framtid som hockeyspelare. Han är väldigt tävlingsinriktad vilket borgar för att han kommer vara drivande i sin fortsatta utveckling som hockeyspelare – vilket avgör om han kommer spela i SHL, J20 eller HockeyAllsvenskan.

Mastomäki gjorde förra säsongen 41 poäng på 38 matcher med J20 och fick även speltid i A-laget.

– Det känns väldigt inspirerande och roligt att flytta upp till Luleå – det kommer bli ett äventyr som jag inte varit med om tidigare och som jag är säker på kommer vara väldigt lärorikt för mig. Just nu jobbar jag stenhårt med sommarfysen för att verkligen kunna tävla om en SHL-tröja till hösten.