• Huvudsponsorer

Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Fredag Fre 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Fredag Fre 16 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Söndag Sön 25 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Fredag Fre 30 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Fredag Fre 7 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec

Ytterligare en SHL-debutant för Luleå Hockey

4 december 2014 22:14

På torsdagen var det dags för nästa spelare från Luleå Hockeys juniorlag att göra sin SHL-debut. 18-årige Oscar Nord fick chansen att spela när Luleå Hockey hemmabesegrade Frölunda Indians med 1-0.


Oscar Nord kom till Luleå Hockey för tre år sedan och har redan hunnit med att debutera i A-lagssammanhang när Luleå Hockey spelat i Champions Hockey League - men nu är premiären även avklarad i SHL.

– Det känns självklart härligt att ha fått gjort sin debut i SHL - det är det här man drömt om sedan man var liten, förklarar Oscar inne i A-lagets omklädningsrum innan det är dags att duscha efter ett besök i gymmet.

Totalt sett klockades Oscar för 1 minut och 15 sekunders istid i matchen mot Frölunda Indians.

– Det var lite nervöst, men jag kände det bara var att gå ut och köra när jag fick chansen, det var inte så mycket att fundera på. Dessutom fick jag veta det här med ganska kort varsel, så jag tycker det gick bra, fortsätter Oscar.

Han har den här säsongen noterats för 8 mål och 7 assist på 24 matcher för LHF:s J20-lag - vilket placerar honom först i den interna poängligan där.

– Tränarna sa åt mig inför matchen att jag skulle fokusera på att ligga rätt i banan så skulle spelet men puck komma automatiskt efter det. Sen ikväll fick jag spela ytter - jag är normalt center - så det var lite annorlunda, men ändå ingen större fara, utan bara roligt.

Och med två matcher och två segrar den här veckan tillsammans med A-laget är det kanske inte omöjligt att det blir en fortsättning för en kille som helt klart har framtiden för sig.

– Det är klart att det här ger mersmak. Man vill gärna vara med så mycket som möjligt här uppe - så det är bara att jobba på, göra ett bra jobb och visa att man är redo om det skulle komma ytterligare chanser att spela med A-laget, avslutar LHF:s senaste SHL-debutant.