• Huvudsponsorer

Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Söndag Sön 28 Februari Feb
Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 12 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Ytterligare en SHL-debutant för Luleå Hockey

4 december 2014 22:14

På torsdagen var det dags för nästa spelare från Luleå Hockeys juniorlag att göra sin SHL-debut. 18-årige Oscar Nord fick chansen att spela när Luleå Hockey hemmabesegrade Frölunda Indians med 1-0.


Oscar Nord kom till Luleå Hockey för tre år sedan och har redan hunnit med att debutera i A-lagssammanhang när Luleå Hockey spelat i Champions Hockey League - men nu är premiären även avklarad i SHL.

– Det känns självklart härligt att ha fått gjort sin debut i SHL - det är det här man drömt om sedan man var liten, förklarar Oscar inne i A-lagets omklädningsrum innan det är dags att duscha efter ett besök i gymmet.

Totalt sett klockades Oscar för 1 minut och 15 sekunders istid i matchen mot Frölunda Indians.

– Det var lite nervöst, men jag kände det bara var att gå ut och köra när jag fick chansen, det var inte så mycket att fundera på. Dessutom fick jag veta det här med ganska kort varsel, så jag tycker det gick bra, fortsätter Oscar.

Han har den här säsongen noterats för 8 mål och 7 assist på 24 matcher för LHF:s J20-lag - vilket placerar honom först i den interna poängligan där.

– Tränarna sa åt mig inför matchen att jag skulle fokusera på att ligga rätt i banan så skulle spelet men puck komma automatiskt efter det. Sen ikväll fick jag spela ytter - jag är normalt center - så det var lite annorlunda, men ändå ingen större fara, utan bara roligt.

Och med två matcher och två segrar den här veckan tillsammans med A-laget är det kanske inte omöjligt att det blir en fortsättning för en kille som helt klart har framtiden för sig.

– Det är klart att det här ger mersmak. Man vill gärna vara med så mycket som möjligt här uppe - så det är bara att jobba på, göra ett bra jobb och visa att man är redo om det skulle komma ytterligare chanser att spela med A-laget, avslutar LHF:s senaste SHL-debutant.