Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Straffseger och poäng i sju raka matcher

15 oktober 2020 21:45
SHL

Luleå Hockey straffbesegrade Örebro Hockey på bortaplan under torsdagskvällen och har med det tagit poäng i samtliga sju spelade matcher. Det är klubbens bästa poängsvit från start i SHL.


Örebro kopplade greppet direkt från nedsläpp, satte tryck på Luleå Hockey och tvingade fram en utvisning redan efter en och en halv minut. När klockan sedan stod på 04:46 kom också 1-0 och fram till dess hade det mesta handlat om hemmalaget. Norrbottningarna lyckades dock stoppa blödningen och komma in i matchen i slutet av den första perioden som kröntes av en kvittering från Niklas Olausson som styrde in Fredrik Styrmans backskott, knappt två minuter från pausvilan.

Återstoden av matchen blev en enda långkamp mellan två lag som vägrade att vika ner sig eller att bjuda motståndaren på en endaste millimeter ute på isen. Bägge lagen satte även hög press i spelet utan puck och båda lagen gjorde det med den äran vilket i sin tur inte gav mycket utrymme för något finessrikt spel. Istället präglades matchen av två lag som inte riktigt fick till något ordnat spel.

Två mållösa perioder följdes av en mållös förlängning och det krävdes straffar för att skilja lagen åt. Där satte både Linus Klasen och Noel Gunler varsin straff med den sistnämnde som officiell målskytt, detta i en match som alltså slutade 2-1 till Norrbottningarna.

Segern innebär att Luleå Hockey tagit poäng i sju raka matcher i starten av SHL vilket faktiskt är den bästa poängsvit föreningen haft i SHL. Både 1986 och 2010 lyckades Norrbottningarna med att ta poäng i de sex inledande matcherna men nu har det klubbrekordet alltså överträffats.