• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Seger i målrik match mot Leksand

4 oktober 2019 21:20
SDHL

Luleå Hockey/MSSK vann kvällens bortamatch mot Leksand med 6-3. Det var en händelserik tredjeperiod där fem av målen gjordes.


Precis som Sara Grahn förutspådde inför matchen så var det norrbottningarna som ägde mycket puck. Även om Leksand stack upp ett par gånger så var det gästerna som dominerade spelet i den första perioden. Utdelning fick man också och det genom firma Nieminen/Tulus, Nieminen gjorde 0-1 då hon hittade femte hålet på Julia Nilsson i Leksands-kassen och 0-2 fixade hon då hon snyggt rundade målvakten och la in pucken i nätmaskorna med en backhand. På bägge målet assisterade Noora Tulus som med två smarta och korta passningar bäddade för Nieminen att visa sin kreativitet.

LHF/MSSK ägde spelet även i mittronden, den såg dock ut att bli mållös men två sena och snabba mål från norrbottningarna minuten före pausvila gjorde att man inför den tredje hade en klar 0-4 ledning. Ebba Berglund hittade krysset med en rejäl kanon från sin backposition, och Michelle Karvinen slog in en retur efter ett skott från Ronja Savolainen.

Hemmalaget lyckades sen skapa nerv i matchen i den tredje perioden. Wilma Johansson gjorde 1-4 på ett friläge och kort därefter fick man ett nytt friläge som utnyttjades av Kajsa Armborg och det var 2-4. Men Leksands glädje blev kortvarig då Karvinen fixade 2-5. Efter att ha vunnit en åkduell tog hon sig framför mål och vackert rundade målvakten och la in pucken i nätet. Hemmalaget reducerade visserligen på nytt i numerärt överläge genom Nicole Hall, men Linn Peterson kunde sen fastställa slutresultatet 3-6 i öppen kasse efter en otroligt händelserik sistaperiod.