• Huvudsponsorer

Firma Cehlin & Olausson avgjorde mot Frölunda

5 oktober 2017 21:23
SHL

Patrick Cehlin och Niklas Olausson stod för två poäng vardera när Frölunda besegrades under torsdagskvällen. Matchavgörande 3-2 i förlängningen förde tankarna till Skuggans och L-G Petterssons glansdagar.


Luleå Hockey fick en smakstart på matchen. Redan efter fyra minuter kom ledningsmålet och det genom Emil Larsson som fick i stort sett öppet mål efter en fin sidledspassning från kedjekamraten Einar Emanuelsson. Gästerna kom dock in i matchen genom ett powerplay vilken man kvitterade på halvvägs in i perioden.

I den andra perioden var det kraftig dominans från hemmalaget och redan efter sex minuter var den totala skottstatistiken för matchen 22-11 till norrbottningarna. Chanser skapades men dessvärre satt avsluten allt som oftast mitt på målvakten eller utanför målet.

I den tredje perioden fick så Luleå Hockey utdelning då man tog ledning genom spel fem mot fyra. Niklas Olausson levererade en fin passning från hörnet in i slottet till Joey Hishon som nöp till direkt. 2-1 till norrbottningarna men målet väckte faktiskt Frölunda och gästerna bet sig fast i hemmalagets zon och kvitteringen lät inte vänta på sig. Och än en gång gick en match i Coop Norrbotten Arena till förlängning.

Väl där fick Luleå Hockey ett gyllene läge att avgöra i och med en Frölundautvisning och den chansen tog man. Niklas Olausson, placerad till höger, tittade upp, väntade och hittade fram med en perfekt passning, rakt genom Frölundas målgård och fram till Patrick Cehlin som tryckte in 3-2 i öppen kasse. Ett mål som förde tankarna till Stefan ”Skuggan” Nilsson och L-G Petterssons glansdagar.