• Huvudsponsorer

Luleå Hockey avslutade grundserien med seger

14 mars 2019 21:36
SHL

Luleå Hockey hemmabesegrade Växjö Lakers med 3-2 i SHL: s sista omgång och slutar tvåa i tabellen.


Luleå Hockey inledde frejdigt och radade upp målchanser i den första perioden och med lite flyt hade man nog kunnat göra både ett och två mål. Men det blir inte alltid som man vill och när den första perioden var färdigspelad var det faktiskt Växjö som satt i förarsätet rent målmässigt i ledning 0-1. Öppningsmålet i slutminuten och det på en kontring.

Hemmalaget fick istället utdelning i den andra perioden då man kvitterade och gick förbi. Först genom Johan Harju som styrde in ett backskott från Joonas Jalvanti efter 13:43 och sen 2-1 genom ett riktigt mönsteranfall. Erik Gustafsson tog in pucken mot offensiva blå, spelade vidare pucken till Einar Emanuelsson på högerkanten och Einar hittade å sin tur Jack Connolly på bortre stolpen och amerikanaren hade bara att sätta dit klubban. Ett riktigt klapp-klapp-mål från Norrbottningarna.

Viktiga 3-1 kom sedan halvvägs in i den tredje perioden och det i powerplay. Erik Gustafsson tog emot pucken på blålinjen, spelade in den i mitten till Niklas Olausson som väggspelade med Robin Kovács och fick till en riktig monsterträff då pucken kom tillbaka från Kovács. Snyggt värre och med det hade Norrbottningarna skaffat en målmässig marginal som också visade sig räcka. För i slutet av matchen så forcerade Växjö och fick till en reducering men gästerna kom aldrig närmare än så och Luleå Hockey kunde avsluta SHL-säsongen med seger på hemmaplan.

När 52 omgångar summeras så återfinns Luleå Hockey på en andraplats efter att Färjestad lyckats ta poäng i sin match mot Djurgården. Nu väntar en veckas matchvila innan kvartsfinalerna drar igång fredag 22 mars.