• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Näkyvä till NHL

24 april 2015 11:30

Under fredagen blev det klart att Kristian Näkyvä lämnar Luleå Hockey för NHL.


Kristian meddelade sportledningen i Luleå Hockey om att han kommit överens med en NHL-klubb om att han kommer spela i Nordamerika med start kommande säsong. Han påbörjade därefter hemresan till Finland där han kommer förbereda sig inför sin nästa utmaning i hockeykarriären.

Lars ”Osten” Bergström

– Det är jätteroligt för Kristian att den här NHL-möjligheten funnits för honom, även om vi självklart hade velat fortsätta jobba med honom. För han är en väldigt bra kille och en mycket bra spelare. Vi har trivts med honom och vi har även uppfattat att det varit ömsesidigt.

– Kristian har gjort en bra säsong i Luleå Hockey och vi är stolta att spelare kan få den här utvecklingen med oss så att de blir intressanta för spel i NHL.

– i och med detta tappar vi en bra spelare och en kugge i försvaret – men ser ändå att vi har en stabil grund att stå på och att vi kommer hitta en fullgod ersättare till honom.

Kristian Näkyvä

– NHL har alltid varit en dröm för mig och som jag jobbat hårt för att kunna förverkliga. Så när jag nu fått den här chansen att kunna spela i världens högsta liga så kände jag att jag måste ta den.

– Att komma till Luleå Hockey har varit ett stort steg på vägen och jag är väldigt tacksam för hur laget, föreningen och alla fans tog emot mig redan från början. Det är tråkigt att vår bekantskap blev relativt kort, men man vet aldrig vad som händer i framtiden.

– Höjdpunkterna under säsongen var CHL-vinsten på hemmaplan inför en fullsatt arena och matchen mot Färjestad där jag gjorde hat-trick. Det är två händelser som etsat sig fast i minnet från året i Luleå.

– Jag önskar laget all lycka till med den kommande säsongen, jag vet att man har något riktigt intressant på gång och jag kommer följa laget när de spelar final om ett år och fälla en tår när man sedan tar hem guldet och jag inte kunnat vara med.