Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan

Luleå Hockey vann inför hemmapubliken

25 november 2021 21:19
SHL

Efter tre matcher på bortaplan var det så äntligen dags för match i Coop Norrbotten Arena och Luleå Hockey bjöd till inför hemmapubliken. Detta genom att besegra Brynäs med 4-2.


Den första perioden gick helt i Luleå Hockeys smak. Forechecking, jobbet hemåt, passningarna och skottviljan – ja allt såg ut att fungera och det gav också utslag på matchen. 1-0 kom redan efter 40 sekunder efter att Norrbottningarna vunnit den inledande tekningen, tryckt fast Brynäs och slutligen kunde Brendan Shinnimin spräcka nollan på passning från Linus Omark och Sami Lepistö. 2-0 dundrade Pontus Själin in på vunnen tekning och 3-0 lyfte Isac Brännström in efter att han och Pontus Andreasson vunnit tillbaka pucken i anfallszon.

I den andra perioden visade gästerna en helt annan desperation och i andra änden av isen drog Luleå Hockey på sig utvisningar. Norrbottningarna klarade visserligen av ett läge tre mot fem men när den tredje utvisningen kom så lyckades gästerna få till en livsviktig reducering till 3-1. Där och då drog gästerna på sig tre utvisningar i följd och även om hemmalaget inte lyckades utnyttja sina powerplaylägen så rann tiden iväg och inga fler mål föll i den andra perioden.

Den tredje perioden blev kampfylld med två lag som kämpade om varje centimeter. Dels ett Brynäs, ivriga att reducera ytterligare och komma in i matchen på allvar mot ett Luleå Hockey, angelägna att inte släppa in gästerna ytterligare. Och nio minuter in i perioden var det hemmalaget som ryckte till sig marginal då Oscar Engsund sköt in 4-2 via stolpen.

Brynäs fick dock en sista biljett in i matchen via en Luleåutvisning med fyra minuter kvar av den tredje perioden. Luleå Hockey lyckades dock döda av den utvisningen med bravur och med fullt manskap på isen tvingade man dessutom gästerna till en utvisning med mindre än två minuter kvar att spela. Och med det kunde Norrbottningarna bevaka tiden ut till seger med siffrorna 4-2.