Förlust borta mot Linköping
Publicerad: 2018-09-29
SHL
Luleå Hockey förlorade eftermiddagens bortamatch mot Linköping med 2-1. Gästerna reducerade till 2-1 åtta minuter före full tid men närmare än så kom man aldrig.

Gästerna var nära att ta ledningen redan i första bytet då Austin Farley snappade upp en lös puck framför mål men prickade stolpen. Det var sen hemmalaget som före spelet och skapade mest tryck. Halvvägs in på den första perioden svängde dock momentumet till Luleå som fick spela powerplay, vilket man också gjorde bra men det där sista lilla fattades. Linköping fick sen chansen i numerärt överläge i slutet av perioden men 0-0 stod sig efter första 20.

Norrbottningarna öppnade den andra perioden bra och var laget som förde spelet. 06:47 in på perioden fick Linköping chansen i powerplay i fem minuter efter att Erik Gustafsson fått matchstraff för en tackling mot huvudet. Gästerna spelade dock bra boxplay, redde ut situationen och återtog sen kommandot i spelet. Men målen uteblev och istället var det hemmalaget som öppnade målskyttet då Derek Roy utnyttjade ett friläge drygt två minuter före pausvilan.

02:25 in på den tredje perioden pricksköt Johan Södergran in 2-0 då han fick fri yta i slottet. Åtta minuter före full tid fick Luleå chansen i spel fem mot tre, då fick man tillslut hål på Jonas Gustavsson i LHC-kassen. Johan Harju fick in pucken via en Linköpingsback skridsko. Men närmare än så kom man aldrig och en ny sur uddamålsförlust.