• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Idag 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Fredag Fre 6 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec

Luleå Hockey tog fjärde raka i Skellefteå

22 oktober 2019 21:19
SHL

Luleå Hockey ökade på sin bortasvit mot Skellefteå AIK som nu är uppe i fyra matcher. Detta efter att Norrbottningarna vunnit med 3-2 under tisdagskvällen med Kirunasonen Petter Emanuelsson som tvåmålsskytt.


Den första perioden bjöd på ett hafsigt spel. Om det var derbynerverna eller inte som spökade låter vi vara osagt men båda lagen visade upp en hel del slarv i passningarna och de bästa chanserna kom via respektive powerplay. Och det var just i den spelformen som Norrbottningarna spräckte målnollan efter 14:14. En vunnen tekning i offensiv zon ledde fram till ett stenhårt direktskott från Erik Gustafsson, så pass hårt att Gustaf Lindvall i Skellefteåkassen inte kunde hålla fast pucken och Petter Emanuelsson störtade fram och stötte in pucken i målet.

I den andra perioden började spelet lossna för gästerna som ryckte åt sig ett litet spelmässigt övertag. 0-2 kom halvvägs in i matchen och än en gång var det Petter Emanuelsson som slog till i powerplay. Med fem minuter kvar av den andra perioden fick så hemmalaget chansen i powerplay och det gav en mycket viktig reducering. Målet oturligt då Tom Pyatts försök till passning studsade in via en Luleåback. Den andra perioden bjöd även på händelser av det tråkigare slaget då Skellefteås målvakt Lindvall tvingades kliva av efter att fått ett hårt skott i målvaktsmasken. Detta i sin tur innebar att reservmålvakten Oskar Östlund fick hoppa in.

Den tredje perioden blev sedan Skellefteås bästa rent spelmässigt och laget lyckades lyfta fram sina positioner. Efter åtta spelade minuter kom också kvitteringen och det för omväxlings skull med lika många spelare på isen. Målet gav hemmalaget syre och fyra minuter senare var också pucken inne men efter videokoll dömdes målet bort på grund av sparkrörelse. Skellefteå fortsatte att trycka på i bytena efteråt och kanske gjorde man det lite väl hårt, för med knappt sju minuter kvar att spela kom en snabb spelvändning från Norrbottningarna. Robin Kovács lyckades slita sig loss i ett friläge och anfallaren avslutade iskallt mellan benen på Östlund i Skellefteåmålet.

Matchens avslutning blev sedan dramatisk. Med 01:24 kvar av ordinarie tid så åkte Luleå Hockey ut för puck out och Skellefteå avslutade matchen med att plocka ut målvakten och spela sex mot fyra. Norrbottningarnas boxplay gjorde dock en uppoffrande insats och Luleå Hockey vann till slut matchen med 3-2.