• Huvudsponsorer

Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Onsdag Ons 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt

Luleå Hockey tog fjärde raka i Skellefteå

22 oktober 2019 21:19
SHL

Luleå Hockey ökade på sin bortasvit mot Skellefteå AIK som nu är uppe i fyra matcher. Detta efter att Norrbottningarna vunnit med 3-2 under tisdagskvällen med Kirunasonen Petter Emanuelsson som tvåmålsskytt.


Den första perioden bjöd på ett hafsigt spel. Om det var derbynerverna eller inte som spökade låter vi vara osagt men båda lagen visade upp en hel del slarv i passningarna och de bästa chanserna kom via respektive powerplay. Och det var just i den spelformen som Norrbottningarna spräckte målnollan efter 14:14. En vunnen tekning i offensiv zon ledde fram till ett stenhårt direktskott från Erik Gustafsson, så pass hårt att Gustaf Lindvall i Skellefteåkassen inte kunde hålla fast pucken och Petter Emanuelsson störtade fram och stötte in pucken i målet.

I den andra perioden började spelet lossna för gästerna som ryckte åt sig ett litet spelmässigt övertag. 0-2 kom halvvägs in i matchen och än en gång var det Petter Emanuelsson som slog till i powerplay. Med fem minuter kvar av den andra perioden fick så hemmalaget chansen i powerplay och det gav en mycket viktig reducering. Målet oturligt då Tom Pyatts försök till passning studsade in via en Luleåback. Den andra perioden bjöd även på händelser av det tråkigare slaget då Skellefteås målvakt Lindvall tvingades kliva av efter att fått ett hårt skott i målvaktsmasken. Detta i sin tur innebar att reservmålvakten Oskar Östlund fick hoppa in.

Den tredje perioden blev sedan Skellefteås bästa rent spelmässigt och laget lyckades lyfta fram sina positioner. Efter åtta spelade minuter kom också kvitteringen och det för omväxlings skull med lika många spelare på isen. Målet gav hemmalaget syre och fyra minuter senare var också pucken inne men efter videokoll dömdes målet bort på grund av sparkrörelse. Skellefteå fortsatte att trycka på i bytena efteråt och kanske gjorde man det lite väl hårt, för med knappt sju minuter kvar att spela kom en snabb spelvändning från Norrbottningarna. Robin Kovács lyckades slita sig loss i ett friläge och anfallaren avslutade iskallt mellan benen på Östlund i Skellefteåmålet.

Matchens avslutning blev sedan dramatisk. Med 01:24 kvar av ordinarie tid så åkte Luleå Hockey ut för puck out och Skellefteå avslutade matchen med att plocka ut målvakten och spela sex mot fyra. Norrbottningarnas boxplay gjorde dock en uppoffrande insats och Luleå Hockey vann till slut matchen med 3-2.