Luleå Hockey föll trots bra start
Publicerad: 2019-10-12
SHL
Luleå Hockey fick en bra start med ett tidigt ledningsmål borta mot Frölunda men lyckades inte följa upp det. Istället blev det till slut förlust med 4-1.

Luleå Hockey fick en smakstart på matchen och tog ledningen redan efter 02:56. Frölunda fyllde på med hela femman i ett anfall då Norrbottningarna kontraslog i ett anfall två mot en. Jack Connolly drev in pucken på vänsterkanten, passade i sidled till Einar Emanuelsson som först sköt i stolpen men tryckte in sin egen retur till 0-1. Sex minuter från slutet var det dock kvitterat och det målet på en ny kontring efter att gästerna tappat markering mitt i ett flygande spelarbyte. I slutet av perioden kom också 2-1 och det när Luleå Hockey spelade powerplay.

I den andra perioden visade sedan hemmalaget upp ett odisciplinerat spel och drog på sig fyra utvisningar. Detta gav gästerna en hel del tid att ta sig in i matchen men dessvärre lyckades man inte skapa tillräckligt mycket för att på allvar hota och den andra perioden rann iväg tämligen snabbt.

Tre minuter in i den tredje perioden kom psykologiskt tunga 3-1 och Luleå Hockey lyckades efter det aldrig riktigt ta sig in i matchen som slutade 4-1 efter ytterligare ett Frölundamål.