Hemmafördel säkrat - nu väntar Brynäs
Publicerad: 2018-03-10
SHL
Luleå Hockey bortabesegrade Rögle BK 3-5 i en svängig match i SHL: s sista grundserieomgång. Med det säkrade norrbottningarna hemmafördel i åttondelsfinalen där Brynäs IF väntar.

Luleå Hockey såg ut att avgöra matchen redan i den andra perioden då man ryckte ifrån till 0-2 efter mål av Johan Forsberg och Joey Hishon. Rögle fick dock till en viktig reducering innan periodpaus och i början av den tredje perioden kom så även kvitteringen från skåningarna. Pontus Själin satte Luleå Hockey i åter i förarsätet genom sitt mål till 2-3 men den glädjen blev kortvarig då Rögle kvitterade på nytt. Norrbottningarnas replik var dock blixtsnabb genom Robin Kovács som lyfte in matchavgörande 3-4. Kovács målchans såg först ut att rinna i sanden men påpassligt nog avlossade anfallaren ett skott mot mål från position bakom målet och trissan studsade in via Röglemålvakten.

I matchens slutminut tryckte sedan Luleå Hockey på och Jonas Berglund kunde fastställa slutresultatet till 3-5 på fin passning från Andreas Falk i Gretzky-position bakom målet. Passningspoängen var Falks tredje för kvällen.

Segern innebär att Luleå Hockey slutar på en sjundeplats i SHL 2017/18 och nu väntar en åttondelsfinal i bäst av tre mot tabelltian Brynäs IF. Första matchen spelas i Coop Norrbotten Arena måndag 12 mars.