Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Lovande trio stannar i Norrbotten

19 mars 2022 14:12
Nyhet

Här kommer en positiv nyhet inför semifinalspelet och för kommande säsonger. Tre av våra unga lovande spelare har valt att förlänga sina kontrakt med Vårat Gäng och kommer fortsätta sin utveckling tillsammans med oss i Norrbotten.


Det är en trestegsraket för Luleå Hockey/MSSK som presenteras idag. 20-åriga Viivi Vainikka har under säsongen utökat sin poängproduktion till 17 mål och 22 assist på 36 matcher och är nu klar för ytterligare tre säsonger i Norrbotten.

Detta samtidigt som 18-åriga Wilma Sjölund, som tillhör den första kullen av NIU-tjejer i Luleå och som under säsongen fått ett större förtroende och även skolats om till center har förlängt med två säsonger.

Dessutom har 18-åriga Sofia Skriver, som också hon gör sin tredje säsong i Norrbotten och som gjorde sitt första SDHL-mål i SM-kvartsfinalen mot Djurgården i torsdags har förlängt även över nästa säsong.

Viivi Vainikka

- Det var ett lätt beslut att fatta att skriva på för ytterligare tre säsonger med Luleå Hockey/MSSK. Jag stortrivs och älskar både staden och att spela för våra fans. Och jag känner att det här är rätt ställe för mig att vara på för att bli en bättre hockeyspelare.

- Just nu är vi uppe i SM-slutspelet och kommer möta Linköping i semifinalen. Vilket kommer bli riktigt roligt. Dom har ett bra lag. Men om vi bara ser till att spela så bra som vi kan göra så skall vi verkligen ge dom en match och ta finalplatsen.

Wilma Sjölund

- Jag älskar att spela här uppe, så det känns jäkligt bra att man känner fortsatt förtroende för mig. Sedan jag kom hit känner jag att jag har utvecklats mycket och att jag blivit mer mogen i spelet där jag numera skulle kalla mig en ganska allround spelare.

- Det är klart att det varit lite speciellt under säsongen att skola om mig till center, men jag trivs med den nya rollen och det känns väldigt bra att tränarna uppskattar det jag gjort hittills. Och jag tror det kommer bli bättre och bättre ju fler matcher jag kommer spela som center.

Sofia Skriver

- Sedan jag kom hit för några säsonger sedan har jag fått träna i en professionell miljö där man verkligen behöver tävla om att ta en plats. Därför känns det jättekul att jag nu fått förlänga med Luleå Hockey/MSSK i ytterligare en säsong, för här finns det både en bra verksamhet och bra människor för att jag skall kunna fortsätta utvecklas som hockeyspelare.

- Allt eftersom säsongen har gått har jag fått bättre självförtroende och puckarna har börjat studsa mer min väg. Så jag hoppas på en bra avslutning på slutspelet och att jag till nästa säsong kan ta en större roll och hjälpa laget än mer.

Mikael Forsberg, Sportchef

- Viivi är redan nu en etablerad spelare på den högsta nivån, men har potential för att fortsätta utvecklas ytterligare. Väldigt skridskostark och teknisk spelare som brinner för att spela hockey och som alltid tävlar för fullt. Hon har de flesta av verktygen som behövs i dagens hockey och är ständigt ett hot när hon är inne på isen.

- Wilma har tidigare setts som en rent offensiv spelare. Men den här säsongen har hon fått en roll som center, något som jag knappast tror att hon hade tänkt sig tidigare, men där hon hjälper laget på ett fantastiskt sätt. Att hon visade sig passa in på den positionen beror mycket på att hon är väldigt bra på att läsa spelet och att har förmågan att ta ett stort ansvar för att täcka upp för sina medspelare så att de kan känna en trygghet i sina positioner.

- När det gäller Sofia har det varit roligt att följa henne under säsongen, både med oss och det danska landslaget. Hon är en oöm powerforward som gillar det fysiska spelet och som det inte kan vara speciellt roligt att möta för motståndarna när hon använder sin fina skridskoåkning. Extra kul var det att se henne göra mål i den avgörande kvartsfinalen mot Djurgården i veckan när hon drev på mål. Det kommer vi förhoppningsvis få se mer av i framtiden.

- Det känns oerhört bra att vi har kommit överens med tre av våra framtidsspelare om en fortsättning med oss i Luleå Hockey/MSSK. För det är viktigt att vi kan fortsätta ha en bra mix av spelare i laget. Allt från våra rutinerade spelare som är på toppen av sina karriärer till våra unga spelare som är på väg uppåt.

Våra tre spelare och laget har nu en SM-semifinal mot Linköping att se fram emot. Med hemmamatcher planerade för måndag 21/3 kl 19:00 och lördag 26/3 kl 18:00. Missa inte dom och säkra dina biljetter redan nu via lhf.ebiljett.nu.