Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan

Tredje perioden förstörde Luleå Hockeys kväll

20 februari 2021 20:36
SHL

Luleå Hockey hade allt i sina händer hemma mot Djurgården. Norrbottningarna gick in i den tredje perioden med en tvåmålsledning men släppte in tre mål och förlorade matchen med 4-5.


Det var ännu en match som bjöd på mycket kamp och den första perioden var dessutom tämligen fartfylld från de båda lagen. Luleå Hockey öppnade målskyttet efter fem men minuter genom Linus Klasen som direktsköt in 1-0 från favoritpositionen till höger i powerplay. Djurgården ville dock inte vara sämre och kvitterade fyra minuter från första periodpaus, även det målet i spel fem mot fyra.

I den andra perioden följdes lagen först åt målmässigt där Juhani Tyrväinen gav hemmalaget ledningen innan gästerna, nytt mål i powerplay, kvitterade. Norrbottningarna ryckte dock till sig stafettpinnen genom två snabba mål halvvägs in i matchen genom Jack Connolly till 3-2 och sedan Filip Hållander 01:25 senare till 4-2. Det var en ledning Luleå Hockey också tog med sig till den andra periodvilan.

Den tredje perioden var sedan bara 55 sekunder gammal då Djurgården fick till en mycket viktig reducering och det tog inte slut där. Tio minuter in i perioden kom kvitteringen och fyra minuter senare fullbordade gästerna vändningen genom att trycka in en målvaktsretur till 4-5. Det blev också matchens sista mål och det som såg så lovande ut inför den tredje perioden slutade alltså med noll poäng till Luleå Hockey.