Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan

Effektivt Luleå Hockey sänkte Djurgården

14 oktober 2021 22:07
SHL

Luleå Hockey visade prov på effektivitet och satte hela 28 procent av sina skott. Detta då Djurgården bortabesegrades med 6-4 under torsdagen.


Den första perioden gick helt Luleå Hockeys väg. I den åttonde matchminuten pricksköt backen Julius Honka in 0-1 som med det nu gjort mål tre matcher i rad. Sedan klev kedjan med Konstantin Komarek, Pontus Andreasson och Vilmos Gallo in i handlingen. Först tråcklade Gallo och Komarek in 0-1 med den sistnämnde som målskytt och sedan tryckte Pontus Andreasson in 0-3 på målvaktsretur med passningspoäng till Gallo och Komarek. Så långt allt väl för gästerna mot ett Djurgården som hade svårt att få upp ångan.

Den andra perioden blev sedan händelserik med fyra mål inom loppet av drygt två minuter. Först reducerade Djurgården till 1-3 efter 05:38 med blixtsnabb Luleåreplik från Linus Omark som målskytt. Hemmalaget reducerade på nytt och gästerna svarade omgående genom Brendan Shinnimin till 2-5 vid tidpunkten 07:21 och alltjämt tremålsledning för Luleå Hockey. Djurgården fick dock till en ny viktig reducering i slutet av den andra perioden och fick också med det kontakt med ställningen 3-5.

Den stora anstormningen från hemmalaget uteblev dock i den tredje perioden och även om Djurgården fick iväg några skott så var det inte tal om några rena målchanser. Den målchansen kom dock med drygt fyra minuter kvar att spela och då reducerade hemmalaget på nytt och med endast ett mål upp så plockade stockholmarna ut målvakten i hopp om kvittering. Den förhoppningen grusades dock då Linus Fröberg visade prov på kyla med pucken i mittzon innan han serverade Isac Brännström som sköt in matchens sista mål till 4-6.

Med den segern har nu Luleå Hockey vunnit tre matcher på raken och reser vidare till Gävle och match mot Brynäs på lördag.