Målkalas när LHF/MSSK tog tolfte raka segern
Publicerad: 2020-01-31
SDHL
Luleå Hockey/MSSK vann kvällens hemmamatch mot Leksand med 9-2.

Norrbottningarna satte direkt från nedsläpp in högsta växeln och dominerade spelet. Men från ingenstans, 07:24 in på matchen kom det istället ett baklänges mål. En olycklig sargstuds gjorde att Brooke Boqvist kunde lirka in 0-1. Men hemmalaget fortsatte trumma på och fick sen också rejält med utdelning. Petra Nieminen pricksköt in 1-1 då hon fick fritt skottläge i slottet, Linn Peterson kopierade sen Nieminens handledare i krysset och Ronja Savolainen fixade 3-1 med en individuell prestation och ett välplacerat skott.

Gästerna lyfte upp sitt spel i mittronden som blev betydligt jämnare än den första. Nicole Hall gjorde också 3-2 då hon fick ett friläge efter att hemmalaget slarvat i egen zon. Men inte långt därefter fixade Karvinen 4-2, i ett trångt läge framför kassen lyckades hon skjuta upp pucken i nättaket. Och ett effektivt LHF/MSSK gick sen ifrån till 6-2 i periodens sista minut. Jenni Hiirikoski dribblade förbi hela Leksands-försvaret och sköt sen in en backhand. Och Karvinen gjorde 6-2 i ett flygande vackert anfall där Nordin och Nieminen snyggt assisterade till målet.

Norrbottningarna hade sen inga som helst problem att försvara sin ledning. Man fortsatte trumma på och slutresultatet skrevs till 9-2. Savolainen direktsköt in 7-2, Nordin styrde in ett skottpass från Karvinen och Chiho Osawa avslutade målskyttet med att utnyttja en straff.