J20 förlorade målkalas mot Djurgården
Publicerad: 2021-09-17
J20
Luleå Hockeys J20-lag förlorade kvällens bortamatch mot Djurgården med 6-5.

Det blev en galen start på matchen lagen emellan, det blev nämligen hela fem mål innan ens tio minuter var spelade. Hemmalaget öppnade målskyttet i powerplay där Jonathan Lekkerimäki sökte sig fri vid bortre stolpen, fick passet och enkelt kunde göra 1-0. Mindre än minuten senare svarade gästerna, också det i powerplay där Viggo Nordström pricksköt in 1-1. Och dryga minuten efter det tog norrbottningarna också ledningen, Sandis Vilmanis hittade Marcel Stefanciks klubba i trafiken framför kassen som stötte in 1-2. Lekkerimäki gjorde sen 2-2 på ett friläge men minuten efter det fixade Vilmanis 2-3 på en retur efter ett skott från Stefancik. Det var sen jämt och böljande spel där det också fanns bud på ännu fler mål. Och åtta sekunder före pausvilan fullbordade Lekkerimäki sitt hattrick, i numerärt överläge pangade han in ett direktskott och det var 3-3 efter 20 spelade minuter.

Även mittronden blev fartfylld och jämn med böljande spel och många målchanser. Lekkerimäki fixade sitt fjärde mål i matchen och åter igen hittade han nätet med ett direktskott i powerplay. Luleå kvitterade sen genom Andreas Rådberg som fick tid på sig från höga slottet att sikta in sig och gjorde inget misstag. Men Djurgården gick tyvärr ifrån i slutet av perioden, Johan Franzén gjorde 5-4 efter ett maskerat skott som satt perfekt i gubbhörnet och David Blomgren tryckte in 6-4 på en retur.

Sju minuter in på den tredje perioden reducerade gästerna till 6-5, Olli Nikupeteri dundrade in ett slagskott i numerärt överläge. Hemmalaget försvarade sen sin ledning bra och kunde freda sin kasse och ro hem tre poäng. Redan imorgon får norrbottningarna chans på revansch då lagen mötts igen.