Sen kvittering gav poäng på Hovet
Publicerad: 2020-03-05
Nyhet
Carl Mattsson och Nils Lundkvist målskyttar i en match där vi stod för en sen kvittering och tog en poäng borta på Hovet under torsdagskvällen.

Luleå Hockey kom till spel i den 49:e omgången utan vilande Erik Gustafsson, Daniel Sondell, Niklas Olausson och Petter Emanuelsson vilket innebar större roller för Yohann Auvitu, Joonas Jalvanti Carl Mattson och Noel Gunler.

Den första perioden blev mållös, trots några bra chanser i numerärt överläge - samtidigt som David Rautio höll tätt kring den egna kassen i en period där Oscar Engsund levererade tre stabila tacklingar.

I den andra perioden var det dags för bägge lagen att hitta rätt med målskyttet. Först ut var Djurgården där en tidigare utvisad Patrik Berglund fick ett friläge och kunde sätta sin egen retur till 1-0. Kvitteringen från LHF kom i slutet på mittperioden när Carl Mattsson tog emot en passning från Jack Connolly i offensiv zon, tryckte sig förbi sin motståndare i den vänstra tekningscirkeln och snärtade upp 1-1 i det bortre krysset.

I den tredje perioden gjorde Djurgården 2-1 i spel fyra mot fyra. Vilket innebar att vi fick jaga en kvittering mot slutet av matchen. Emil Larsson fick ett friläge men kom ur vinkeln. Och med drygt tre minuter kvar att spela så lägger Engsund en puck på högkant över sargen och det såg mörkt ut.

Dock skulle Djurgården ta en 2+10 för tackling i ryggen på Pontus Själin vilket gav oss chansen till kvittering, vilket vi även gjorde i spel 6 mot 4 när Nils Lundkvist stänkte in ett direktskott i plockhandskrysset.

Övertidsperioden blev bara 42 sekunder lång innan Djurgården kunde knipa extrapoängen. Sett till hur matchen såg ut på slutet av den tredje får vi dock vara glada över extrapoängen.