Tervetuloa Arttu Ilomäki!
Publicerad: 2019-04-24
#lhflive
På onsdagsförmiddagen stod det klart att även den finske landslagscentern Arttu Ilomäki skrivit kontrakt med Luleå Hockey för de två kommande säsongerna.

27-årige Arttu Ilomäki var den gångna säsongen näst främste poängplockare för sitt Lukko Rauma med 13 mål och 32 assist på 60 matcher och stod under slutspelet för 3+3 på 6 matcher. Han är just nu med det finska landslaget i förberedelserna inför VM.

Stefan ”Skuggan” Nilsson
– Arttu Ilomäki är en center som gärna deltar aktivt i spelet med puck och samtidigt gör ett hårt jobb i defensiven. Med honom på kontrakt tycker vi att vi fått till en otroligt bra centerlinje för Luleå Hockey inför den kommande säsongen.

Arttu Ilomäki
– Jag ser redan nu fram emot att den nya säsongen skall få starta så att jag kan få komma över till Sverige och spela för Luleå Hockey, en förening som jag förstått har både ett starkt lag och grymma fans.

– Efter att ha spelat hela min karriär i Finland känns det här som ett spännande och naturligt steg att ta. Jag har mött svenska lag många gånger och alltid känt att man spelat med bra fart och hög skicklighet, så det skall bli kul att få testa på det spelet själv.

Arttu Ilomäki kommer spela med tröja 75.

LHF Kommunikation Robert Hedlund