Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Idag 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt

Dubbla forwardskador

5 december 2016 10:30
SHL

I lördagens hemmamatch skadades både Petter Emanuelsson och Julius Junttila så pass allvarligt att de numera är gipsade och förväntas genomgå rehabilitering de kommande 8-10 veckorna innan de är klara för spel igen.


Spelarna har drabbats av olika typer av fotledsbrott. Petter Emanuelsson fick en vridning i samband med en närkamp vid sargen och Julius Junttila täckte ett slagskott under lördagens hemmamatch mot Frölunda.

– Skador kommer aldrig lämpligt, samtidigt är de en naturlig del av hockeyn och något som varje lag och organisation måste hantera under en säsong. Laget har nu först och främst ett intressant derby att kraftsamla till på torsdag. Parallellt med detta får vi i den övriga sportsliga organisationen hantera frågan på längre sikt. Finns rätt spelare tillgänglig till rätt förutsättningar så kommer vi att agera, säger General Manager Lars ”Osten” Bergström.

Positivt är att Anton Hedman nu är tillbaka från sin avstängning, Tim Kennedy var tillbaka i spel igen i helgen och att Einar Emanuelsson de senaste matcherna visat upp varför han under säsongsinledningen varit en av Sveriges bästa spelare i J20 SuperElit.

– Vi har ett intressant derby att se fram emot. Samtidigt kommer vi att göra allt för att hantera den tuffa situationen och minimera effekten av att Petter och Julius finns på skadelistan. Vi är övertygade om att det finns andra spelare som kommer att kliva fram. Samtidigt jobbar vi stenhårt inom organisationen för att skapa möjligheter till att hjälpa oss på både kort och lång sikt, fortsätter Osten.

För Luleå Hockey är det två bortamatcher som återstår inför juluppehållet, nu på torsdag mot Skellefteå och därefter på lördag mot Karlskrona.

– Vi har ett mycket kompetent Medical Team som kommer ta väl hand om våra skadade spelare. Vi hoppas samtidigt på en verklig kraftsamling från alla som gillar Luleå Hockey, att man verkligen stöttar det befintliga laget så att de kan optimera sina insatser, avslutar Bergström.

Nästa hemmamatch för Luleå Hockey är Hemvändarmatchen den 30/12.