• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Dubbla forwardskador

5 december 2016 10:30
SHL

I lördagens hemmamatch skadades både Petter Emanuelsson och Julius Junttila så pass allvarligt att de numera är gipsade och förväntas genomgå rehabilitering de kommande 8-10 veckorna innan de är klara för spel igen.


Spelarna har drabbats av olika typer av fotledsbrott. Petter Emanuelsson fick en vridning i samband med en närkamp vid sargen och Julius Junttila täckte ett slagskott under lördagens hemmamatch mot Frölunda.

– Skador kommer aldrig lämpligt, samtidigt är de en naturlig del av hockeyn och något som varje lag och organisation måste hantera under en säsong. Laget har nu först och främst ett intressant derby att kraftsamla till på torsdag. Parallellt med detta får vi i den övriga sportsliga organisationen hantera frågan på längre sikt. Finns rätt spelare tillgänglig till rätt förutsättningar så kommer vi att agera, säger General Manager Lars ”Osten” Bergström.

Positivt är att Anton Hedman nu är tillbaka från sin avstängning, Tim Kennedy var tillbaka i spel igen i helgen och att Einar Emanuelsson de senaste matcherna visat upp varför han under säsongsinledningen varit en av Sveriges bästa spelare i J20 SuperElit.

– Vi har ett intressant derby att se fram emot. Samtidigt kommer vi att göra allt för att hantera den tuffa situationen och minimera effekten av att Petter och Julius finns på skadelistan. Vi är övertygade om att det finns andra spelare som kommer att kliva fram. Samtidigt jobbar vi stenhårt inom organisationen för att skapa möjligheter till att hjälpa oss på både kort och lång sikt, fortsätter Osten.

För Luleå Hockey är det två bortamatcher som återstår inför juluppehållet, nu på torsdag mot Skellefteå och därefter på lördag mot Karlskrona.

– Vi har ett mycket kompetent Medical Team som kommer ta väl hand om våra skadade spelare. Vi hoppas samtidigt på en verklig kraftsamling från alla som gillar Luleå Hockey, att man verkligen stöttar det befintliga laget så att de kan optimera sina insatser, avslutar Bergström.

Nästa hemmamatch för Luleå Hockey är Hemvändarmatchen den 30/12.