Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Linus Omark hade show mot Växjö

18 januari 2022 21:28
SHL

Luleå Hockey hade en stundtals knepig match hemma mot Växjö med dubbla underlägen men norrbottningarna lyckades till slut vinna med 4-3 i förlängning. Linus Omark stod för två mål och två passningspoäng.


Luleå Hockey fick en kanonstart på matchen där man tryckte tillbaka gästerna från första nedsläpp och ett ledningsmål hängde i luften. Då kom istället inte bara en utan två kallduschar. 07:38 in i matchen, mitt i Luleåpressen så stack Växjö emellan och tog ledningen genom ett mål där pucken studsade in via Luleåspelare. Drygt tre minuter senare kom också 0-2 och efter det sjönk hemmalagets spel drastiskt.

Den andra perioden blev till en början sönderryckt av utvisningar där det delades ut fem tvåminutare inom de första tio minuterna – två för Luleå Hockey och tre för Växjö Lakers. Och det var norrbottningarna som trivdes bäst i numerärt överläge där Linus Omark verkades trivas extra bra. Både reduceringen till 1-2 och kvitteringen till 2-2 kom från Omarks klubba i just powerplay och Luleå Hockey var med det ikapp.

Matchen var sedan helt öppen inför den tredje perioden där det var hemmalaget som tog tag i spelet men det såg ut att bli en sån där snöplig kväll då det var Växjö som åter snodde åt sig ledningen sju minuter från slutet. Norrbottningarna repade dock mod och minuten senare fick man på nytt chansen i powerplay och som man tog den. I spel fyra mot tre så skickade Juhani Tyrväinen in kvitteringen till 3-3 med fint förarbete från Sami Lepistö och Linus Omark vilket tog matchen till förlängningen.

Den var sedan bara 16 sekunder gammal då avgörandet föll och vilket avgörande! Linus Omark, höll sig framme igen, skickade en 30 meters crosspassning från egen zon som friställde Pontus Andreasson som fintade ner målvakten och med en gnutta tur, pucken studsade in via målvakten, avgjorde tillställningen. 4-3 till Luleå Hockey alltså och två mål och två passningspoäng från Linus Omarks klubba.