Dubbla målvakter på kontrakt
Publicerad: 2014-05-06

I en direktsändning på #lhflive presenterades idag hemvändande målvakten Daniel Larsson som ytterligare en norrbottning i Luleå Hockeys lagbygge 2014/2015 och att föreningen samtidigt gjort klart med juniorlandslagsmålvakten Samuel Ward för de kommande två säsongerna.

Daniel Larsson kommer ursprungligen från Boden och spelade med Luleå Hockey som juniorspelare innan han via spel med Djurgårdens IF, Grand Rapids, HV 71 och AIK nu är tillbaka i Luleå Hockey med bred erfarenhet av spel på högsta nivå.

Samuel Ward kom till Luleå Hockeys juniorverksamhet för tre säsonger sedan från Nyköping och har sedan dess utvecklats säsong efter säsong. Ward är fortfarande junior och en stor aspirant till att få spela JVM för Sverige kring årsskiftet. Fram till dess är det tänkt att han kommer sommarträna med Luleå Hockey och sedan matchas i HockeyAllsvenskan med Asplöven.

Lars ”Osten” Bergström
- Det känns glädjande att en norrbottenskille återvänder till sina rötter. Daniel är en talangfull och tekniskt välskolad målvakt som skaffat sig stor erfarenhet i både SHL och internationellt. Vi känner att han kommer kunna bli en stor tillgång för Luleå Hockey framöver.

- Samuel har tagit steg för steg i sin utveckling och kommer få bra möjligheter att spela sig till en JVM-plats i Asplöven. Det är en tekniskt skicklig målvakt som nu får chansen att gå samma positiva väg som Joel Lassinantti.

Daniel Larsson
- Det skall bli jättekul att spela för Luleå Hockey igen som har haft en bra trend med ett hårt jobbande lag och en förening som satsar uppåt. Det känns som en rolig utmaning att vara en del av detta och extra kul skall det bli att komma hem och spela inför släkt och vänner igen.

Samuel Ward
- Det känns jätteroligt att få den här chansen tillsammans med Luleå Hockey och Asplöven. Det känns väldigt inspirerande för framtiden och jag kommer fortsätta kämpa stenhårt för att hjälpa mina lag och utvecklas ytterligare som målvakt.

LHF Kommunikation Robert Hedlund