Johan Harju firade 500 med seger
Publicerad: 2019-01-29
SHL
Johan Harju nådde ikväll en milstolpe borta mot Malmö Redhawks. Anfallaren spelade sin 500: e match i Luleå Hockey och firade jubileet med straffseger.

Johan Harju nådde en imponerande milstolpe under tisdagskvällen då Luleå Hockey gästade Malmö Redhawks. Anfallaren spelade nämligen sin 500: e match i föreningen och blev den blott nionde spelaren genom tiderna att nå bedriften. Harju och övriga lagkamrater firade jubileet på bästa möjliga sätt genom att straffbesegra Malmö och med det befästa sin serieledning.

Gästerna fick annars bekänna färg direkt i starten av matchen då man i spel numerärt underläge fick se ett Malmö som bombarderade Joel Lassinantti i Luleåkassen. Just boxplay blev en framgångsfaktor för kvällen hos Norrbottningarna som var prickfria i spelformen och dödade av samtliga fem utvisningar, ett i förlängning, i matchen. Samtidigt stod nämnde Lassinantti för en mycket fin insats och räddade totalt 39 av 40 skott samt två straffar.

Matchen i sig var annars kampfylld med två lag som sökte in sig i närkamperna men samtidigt lyckades heller ingen av kvällens kombattanter att riktigt ta tag i spelet. Luleå Hockey öppnade målskyttet genom Jesper Sellgren i den första perioden och gästerna hade med sig 0-1, med tämligen bra kontroll på händelserna, en bit in i den tredje perioden. Väl där lyckades dock Malmö forcera in en reducering och matchen kom till slut att avgöras via straffar.

På straffavgörandet visade både junioren Noel Gunler och veteranen Niklas Olausson upp två distinkta avslut samtidigt som Lassinantti i målet spikade igen. Bonuspoängen till Luleå Hockey alltså och matchavgörande målet till unge Gunler.