Emanuelsson till LHF
Publicerad: 2016-05-18

Luleå Hockey presenterade under onsdagsmorgonen i direktsändning via #lhflive att man kontrakterat dubble svenske mästaren Petter Emanuelsson för de kommande två säsongerna.

24-årige högerskytten Petter Emanuelsson kommer ursprungligen från Kiruna och kommer närmast från spel i San José Sharks organisaton där han gjort två AHL-säsonger varav den första blev förstörd av dubbla axeloperationer. Den gångna säsongen var Petter tillbaka i spel igen och kommer nu fortsätta sin hockeyutveckling tillsammans med Luleå Hockey. 

Petter Emanuelsson, forward
- Efter en första säsong i Nordamerika där jag bara spelade sex tävlingsmatcher innan jag behövde operera bägge axlarna var det jättekul att vara tillbaka i spel igen förra säsongen. Efter en naturligt tyngre start hittade jag tillbaka till min tajming igen och mot slutet kändes det riktigt bra - så det lovar gott för framtiden och det känns kul att komma hem till Norrbotten för att spela hockey igen. Och det känns dessutom inspirerande att vara en del av Luleå Hockeys satsning där målet självklart är att gå för guld.

Lars Bergström, General Manager
- Petter är en norrbottenskille som samlat på sig god hockeyerfarenhet i både mot- och medgång. En proffsig hockeykille som alltid utstrålar energi, tävlar fullt ut och som har en vilja att alltid vara i heta områden och som har ett bra skott. Det skall bli roligt att ha Petter i våra färger och att få se honom fortsätta sin positiva utveckling tillsammans med vårat gäng.

- När det gäller truppen så har vi mycket att bygga på från förra året, både vad gäller verksamhet och våra spelare. Vi är väldigt nöjda med de tillskott som vi fått än så länge. Men det återstår fortfarande ett noggrant arbete med förädling och tillskott till truppen som kommer fortsätta till 15 februari och som vi kommer få anledning till att återkomma kring senare.

 

LHF Kommunikation Robert Hedlund