Ineffektivt Luleå Hockey föll mot Växjö
Publicerad: 2021-02-27
SHL
Ett ineffektivt Luleå Hockey föll borta mot Växjö Lakers under lördagen. Trots skottövertag 41-25 blev det förlust 3-2. Norrbottningarna har nu fyra raka förluster.

Luleå Hockey kämpade och slet förgäves borta mot Växjö Lakers i en match där man föll på ineffektivitet. Norrbottningarna sköt hela 41 skott mot mål men hade svårt att överlista Viktor Fasth i motståndarkassen. Efter en mållös första period tvingades sedan Luleå Hockey jaga matchen igenom då hemmalaget gjorde både 1-0 och 2-0 i den andra perioden innan gästerna till slut fick kontakt via Einar Emanuelsson till 2-1, sex minuter från pausvilan.

Luleå Hockey tryckte på för en kvittering i den tredje perioden som dock avgjordes efter sju spelade minuter. I en sekvens där gästerna blev passiva i egen zon passade hemmalaget på att öka på sin ledning till 3-1 vilket visade sig bli matchavgörande. Norrbottningarna fick visserligen till en reducering men detta med mindre än minuten kvar och matchen slutade 3-2 till Växjös favör.