• Huvudsponsorer

Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov

Tung derbyförlust för Luleå Hockey

24 januari 2019 21:26
SHL

Ödesminuter i den andra perioden förstörde derbyfesten för ett Luleå Hockey som fick kämpa i motvind med ställning 0-3 till Skellefteå efter halva matchen. Norrbottningarna gjorde ett tappert försök till upphämtning men föll till slut med 2-3.


Luleå Hockey såg ut att ha vaknat på helt rätt sida när man inledde matchen. Norrbottningarna tog initiativet direkt och direkt i upptakten av den första perioden vaskade både Emil Larsson och Carl Mattsson varsin jättechans att spräcka nollan. Och hemmalaget fortsatte att trumma på perioden ut och hade man fått ett mål där hade nog matchbilden blivit helt annorlunda.

Istället åkte Norrbottningarna på en riktig kalldusch och redan efter 14sekunder drabbades man av en utvisning och dryga minuten senare gjorde Skellefteå 0-1. Av bara farten så ökade gästerna på sin ledning med ytterligare två mål och uppförsbacken var mycket brant för hemmalaget. Resten av matchen kom att handla om ett jagande Luleå Hockey mot ett avvaktande defensivt Skellefteå. Halvvägs in i den andra perioden fick så Norrbottningarna chansen i powerplay och behövde endast fyra sekunder för att reducera genom Robin Kovács vid tiden 13:45.

Luleå Hockey fortsatte att trumma på i den tredje perioden och tio minuter från slutet kom en ny reducering via Petter Emanuelsson och nu flåsade Norrbottningarna gästerna i nacken. Och målchanser saknades verkligen inte men Fru Fortuna var inte på hemmalagets sida ikväll och man fick till slut se sig besegrade med 2-3. I en match där gästerna sköt 12 skott mot hemmalagets mål.