• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Idag 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 19 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Tisdag Tis 29 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan

Seger hemma mot Leksand

22 oktober 2020 21:17
SHL

Luleå Hockey vann hemma mot Leksand med 5-2 under torsdagen. Med det har Norrbottningarna tagit poäng i samtliga matcher från start och sviten är nu uppe i åtta matcher.


Leksand öppnade piggaste och satte press i Luleå Hockeys zon i de inledande minuterna men Norrbottningarna vaknade så småningom och gick till första pausvilan med ledning 2-0. Det förta målet lyfte Isac Brännström in i nästan öppet mål efter att Leksands målvakt blivit felvänd i målet vid en tilltrasslad situation i spel fem mot fyra. Det andra målet dunkade Victor Berglund in från blålinjen efter att backkollegan Erik Gustafsson gjort en smart skottfint som gjorde att målvakten inte riktigt fullt ut var med på passningen i sidled.

I den andra perioden var det sedan Luleå Hockey för hela slanten till en början och för stunden rättvisa 3-0 kom efter snyggt spel i powerplay där Linus Klasen gav Gustafsson öppet mål. Norrbottningarna hade sedan tre ramträffar och hade kunnat punktera matchen där men istället tog sig Leksand in i matchen via en reducering till 3-1 i spel fem mot fyra.

I den tredje perioden gällde sedan såklart inget annat än full gas framåt för Leksand som behövde ta igen två mål. Och chanser skapade också dalmasarna men Luleå Hockey höll ändå undan. Gästerna gjorde sedan ett djärvt drag och plockade ut målvakten med så mycket som fyra minuter kvar att spela och då kunde Arttu Ilomäki skicka in 4-1 i det tomma målet. Leksand han visserligen med ytterligare en reducering och fortsatt spel utan målvakt och då kunde Linus Klasen fastställa slutresultatet till 5-2.