Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Seger hemma mot Leksand

22 oktober 2020 21:17
SHL

Luleå Hockey vann hemma mot Leksand med 5-2 under torsdagen. Med det har Norrbottningarna tagit poäng i samtliga matcher från start och sviten är nu uppe i åtta matcher.


Leksand öppnade piggaste och satte press i Luleå Hockeys zon i de inledande minuterna men Norrbottningarna vaknade så småningom och gick till första pausvilan med ledning 2-0. Det förta målet lyfte Isac Brännström in i nästan öppet mål efter att Leksands målvakt blivit felvänd i målet vid en tilltrasslad situation i spel fem mot fyra. Det andra målet dunkade Victor Berglund in från blålinjen efter att backkollegan Erik Gustafsson gjort en smart skottfint som gjorde att målvakten inte riktigt fullt ut var med på passningen i sidled.

I den andra perioden var det sedan Luleå Hockey för hela slanten till en början och för stunden rättvisa 3-0 kom efter snyggt spel i powerplay där Linus Klasen gav Gustafsson öppet mål. Norrbottningarna hade sedan tre ramträffar och hade kunnat punktera matchen där men istället tog sig Leksand in i matchen via en reducering till 3-1 i spel fem mot fyra.

I den tredje perioden gällde sedan såklart inget annat än full gas framåt för Leksand som behövde ta igen två mål. Och chanser skapade också dalmasarna men Luleå Hockey höll ändå undan. Gästerna gjorde sedan ett djärvt drag och plockade ut målvakten med så mycket som fyra minuter kvar att spela och då kunde Arttu Ilomäki skicka in 4-1 i det tomma målet. Leksand han visserligen med ytterligare en reducering och fortsatt spel utan målvakt och då kunde Linus Klasen fastställa slutresultatet till 5-2.