• Huvudsponsorer

Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

Vilmos Gallo – klar för Luleå Hockey

29 april 2021 11:18
Nyhet

I torsdagens #lhflive presenterade Stefan ”Skuggan” Nilsson att Luleå Hockey skrivit ett 2-årskontrakt med forwarden Vilmos Galló, som närmast kommer från spel i Finland där han gjort 38 respektive 42 poäng under de två senaste säsongerna.


Vilmos Galló är en ungersk forward som kom till Sverige i dom tidiga tonåren för att spela med Flemingsberg. Han gick hockeygymnasiet i Linköping och värvades därefter till Timrå.

Det blev totalt 160 matcher i SHL och SM-slutspelet samt en säsong i HockeyAllsvenskan innan han flyttade till Finland.

De två senaste säsongerna har Vilmos spelat för finska KooKoo och där varit fyra respektive trea i den interna poängligan med totalt 81 poäng (35+46) på 110 matcher.

Stefan ”Skuggan” Nilsson, GM

- Vilmos Galló har sedan han lämnade svensk hockey för två säsonger sedan haft en stark utveckling i finska Liiga och vi tror att han kommer kunna fortsätta utvecklas här och att han kommer passa bra in i vårat spelsätt.

- Han är en hårt jobbande forward som även har egenskapen att skapa målchanser för sig själv och sina lagkamrater. Den gångna säsongen har han gjort 20 mål i den finska högstaligan vilket vittnar om en potential som vi gärna ser mer av i våra färger.

Vilmos Gallo, forward

- Det känns verkligen jätteroligt att ha skrivit på ett kontrakt med Luleå Hockey. Jag kommer ihåg att jag var uppe i Norrbotten inför hockeygymnasiet, när Skuggan bjöd upp mig för att berätta mera om Luleå Hockey. Det jag minns var att det var väldigt proffsigt och det känns därför väldigt roligt att jag nu får chansen i ett lag som jag kollat mycket på under säsongen.

- Innan jag bestämde mig för Luleå Hockey ringde jag till Filip Hållander och frågade om vad han tyckte om laget, föreningen, spelsystemet och stämningen i gruppen. Han gav då en rakt igenom positiv bild om en grupp som håller ihop på ett bra sätt och även har roligt tillsammans utanför isen, vilket förenklade mitt beslut.

- De två senaste säsongerna har jag som bekant spelat i Finland. Det var en ny typ av utmaning för mig med ett annat land och en annan typ av hockey. Men jag trivdes jättebra och jag fick möjligheten att framför allt jobba med mina offensiva kvaliteter och addera dom till mitt naturliga spel som hårt jobbande spelare som ger allt i varje match.

- Att spela för Luleå Hockey känns som en riktigt rolig utmaning i min karriär. Jag hoppas att vi kommer kunna fortsätta vara med i toppen och att vi kommer kunna gå riktigt långt med laget. Jag brinner för att vinna ett SM-guld och skulle väldigt gärna göra det med Luleå Hockey.

Vilmos Galló kommer till återsamlingen 10 maj och kommer spela för Luleå Hockey i tröja 55.