• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Idag 6 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Fredag Fre 3 Januari Jan
Lördag Lör 4 Januari Jan

Hattrick av Ilomäki då Luleå Hockey avancerade

19 november 2019 20:13
CHL

Luleå Hockey är vidare i CHL-slutspelet efter att ha vunnit även den andra åttondelsfinalmatchen mot Bern. Arttu Ilomäki blev med sitt hattrick en av förgrundsfigurerna i Norrbottningarnas 4-2-seger.


Med 3-0 med sig från den första åttondelsfinalen hade Luleå Hockey ett bra utgångsläge i returmatchen som spelades i Coop Norrbotten Arena. Men när pucken släpptes var det Bern som tog initiativet och fem minuter in i den första perioden gjorde också gästerna 0-1. Bern var sedan ytterst nära att öka på ledningen vid två tillfällen i mitten av perioden. Först var man inte längre än ett ribbskott ifrån 0-2 och direkt efter tvingade man målvakten Joel Lassinantti till en jätteparad.

Minuten senare, med klockan på 14:02, kom det så viktiga kvitteringsmålet från Robin Kovács. Den fullträffen gav hemmalaget syre och Norrbottningarna såg ut som ett helt annat lag. Stärkta av självförtroende kom sedan 2-1 av bara farten genom Arttu Ilomäki som sköt direkt på passning från Joonas Jalvanti. Bern fick dock sista ordet i den första perioden och kvitterade en minut från pausvilan.

I den andra perioden fick publiken se ett mer distinkt Luleå Hockey än i början av matchen och halvvägs in i matchen tog hemmalaget tillbaka ledningen genom Arttu Ilomäki i spel fem mot fyra och 3-2-ledningen tog man med sig till den andra pausvilan.

I den tredje perioden var det inget annat för Bern än att gasa full fart framåt i hopp om att hämta ikapp fyra mål men Luleå Hockey kontrollerade händelserna tämligen väl. Drygt fyra minuter från slutet fastställdes slutresultatet till 4-2 genom Arttu Ilomäki som fullbordade sitt hattrick. Med det vann Norrbottningarna åttondelsfinalen med totalt 7-2 och går med det vidare till kvartsfinal i Champions Hockey League.