• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

Hattrick av Ilomäki då Luleå Hockey avancerade

19 november 2019 20:13
CHL

Luleå Hockey är vidare i CHL-slutspelet efter att ha vunnit även den andra åttondelsfinalmatchen mot Bern. Arttu Ilomäki blev med sitt hattrick en av förgrundsfigurerna i Norrbottningarnas 4-2-seger.


Med 3-0 med sig från den första åttondelsfinalen hade Luleå Hockey ett bra utgångsläge i returmatchen som spelades i Coop Norrbotten Arena. Men när pucken släpptes var det Bern som tog initiativet och fem minuter in i den första perioden gjorde också gästerna 0-1. Bern var sedan ytterst nära att öka på ledningen vid två tillfällen i mitten av perioden. Först var man inte längre än ett ribbskott ifrån 0-2 och direkt efter tvingade man målvakten Joel Lassinantti till en jätteparad.

Minuten senare, med klockan på 14:02, kom det så viktiga kvitteringsmålet från Robin Kovács. Den fullträffen gav hemmalaget syre och Norrbottningarna såg ut som ett helt annat lag. Stärkta av självförtroende kom sedan 2-1 av bara farten genom Arttu Ilomäki som sköt direkt på passning från Joonas Jalvanti. Bern fick dock sista ordet i den första perioden och kvitterade en minut från pausvilan.

I den andra perioden fick publiken se ett mer distinkt Luleå Hockey än i början av matchen och halvvägs in i matchen tog hemmalaget tillbaka ledningen genom Arttu Ilomäki i spel fem mot fyra och 3-2-ledningen tog man med sig till den andra pausvilan.

I den tredje perioden var det inget annat för Bern än att gasa full fart framåt i hopp om att hämta ikapp fyra mål men Luleå Hockey kontrollerade händelserna tämligen väl. Drygt fyra minuter från slutet fastställdes slutresultatet till 4-2 genom Arttu Ilomäki som fullbordade sitt hattrick. Med det vann Norrbottningarna åttondelsfinalen med totalt 7-2 och går med det vidare till kvartsfinal i Champions Hockey League.