Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Tisdag Tis 15 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Söndag Sön 27 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan

Emanuelssons mål lyfte taket i Coop Norrbotten Arena

30 april 2022 17:51
SM-SLUTSPEL HERR

Publiken i Coop Norrbotten Arena bjöd på en makalös stämning i SM-final 1 mot Färjestad och Vårat Gäng bjöd tillbaka. Laget tog en stabil seger 4-1 och har med det 1-0 i matcher.


Redan på uppvärmningen hördes ramsorna eka inne i Coop Norrbotten Arena och ljudkulissen bara växte och växte och kulminerade i den tredje perioden då Einar Emanuelsson sköt in 3-1 till hemmalaget. Målet var den andra i en tidig dubbelsalva från hemmalaget i öppningen av den tredje perioden där Julius Honka sköt in 2-1 redan efter 49 sekunder och knappa minuten senare var det så dags för Emanuelsson.

Matchen hade dittills varit en jämn tillställning i två perioder där gästerna tog ledningen, och det i boxplay, efter 18 spelade minuter. Jack Connolly styrde dock in en mycket viktig kvittering, i nytt powerplay för hemmalaget, knappa minuten från periodpaus och med 1-1 med sig inför den andra perioden behövde Luleå Hockey inte fortsätta den andra perioden i underläge.

Efter Emanuelsson 3-1-mål så hade Luleå Hockey sedan full kontroll på matchen och höll gästerna utanför skottsektorn. Färjestad fick chansen i powerplay med sex minuter kvar att spela men Norrbottningarnas boxplay stod emot och i samma veva som Juhani Tyrväinen avtjänat sin utvisning fick han puck, kom i ett anfall två mot en och sköt själv in spiken i kistan till 4-1.

Med 1-0 i matcher i SM-finalerna bär det av till Karlstad på måndag för match #2.