SHL:s meste tacklare till LHF
Publicerad: 2015-03-30

På måndagen meddelade Luleå Hockeys sportchef Lars ”Osten” Bergström i #lhflive att 28-årige powerforwarden Anton Hedman återvänder till Norrbotten igen och att det nya kontraktet sträcker sig över de kommande fyra säsongerna.

Anton Hedman har tidigare spelat två säsonger med Luleå Hockey. Då blev det bland annat vinst i European Trophy och SM-final för laget samtidigt som Anton tog hem SHL:s tacklingsliga – vilket han även gjorde den gångna säsongen.

Lars ”Osten” Bergström, sportchef
- Vi trivdes bra med Anton när han var här tidigare och uppenbart trivdes han med både oss och staden. Därför kändes det bra att vi kunde enas om ett längre kontrakt med en superkille som har det mesta för att kunna spela en modern och vinnande ishockey.

Anton Hedman, powerforward
- Det känns jätteinspirerande att återvända till Luleå igen. Både jag och min sambo trivdes väldigt bra uppe i Norrbotten och har sett tillbaka på de två åren som väldigt roliga och bra i våra liv. Så när chansen dök upp att både flytta tillbaka och skriva ett längre kontrakt med Luleå Hockey så tvekade vi aldrig.

På sina 129 tävlingsmatcher med Luleå Hockey i SHL, SM-slutspelet och European Trophy gjorde Anton Hedman 23 mål och visade ofta vägen för laget med sitt oömma spel.

LHF Kommunikation Robert Hedlund