• Huvudsponsorer

Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Idag 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

Ny tränare till J20

23 april 2014 16:31

Luleå Hockey presenterade under onsdagen en ny tränare för J20-laget och med det har man gjort klart med nya huvudtränare för föreningens samtliga juniorlag.


Det blir Stefan Hedlund, 38, som tar över som ny tränare för Luleå Hockeys J20-lag. Stefan har en gedigen ishockeybakgrund där han de senaste åren varit verksam i Piteå HC som huvudtränare och nu senast som klubbchef.

Föreningen har redan tidigare gjort klart med nya tränare till övriga juniorlag där Fredrik Glader blir ny tränare för U15, Urban Wikberg blir ny tränare för J16 samtidigt som Jens Själin tar klivet upp som ny tränare för J18-laget.
- Det känns otroligt bra att ha klart med nya tränare för nästa år genom juniorleden, säger Luleå Hockeys utvecklingschef Ulf Engman.
- Vi kommer få ett grymt bra team som kommer jobba med att utveckla hela föreningen.

Med den nya tränarkvartetten – Hedlund, Wikberg och Glader med rötter från Norrbotten och Själin från Kramfors – fortsätter Luleå Hockey att satsa norrbottniskt och norrländskt.
- Det är en medveten strategi där vi gärna jobbar med norrbottningar och norrlänningar och det tror jag är en styrka att man vet lite hur vi jobbar här och att man kan kulturen. Det tror jag är viktigt för att vi ska kunna bibehålla traditionen i Luleå Hockey med fysiskt spel och högt tempo, säger Ulf Engman.

Den nya tränarlösningen ger också täta kontakter mellan A-lag och juniorlag då Stefan Hedlund tidigare jobbat med A-lagets assisterande tränare Anders Burström i Piteå HC samtidigt som A-lagets andre assisterande tränare – Stefan ”Skuggan Nilsson” – som bekant tidigare varit verksam som både tränare och sportchef i LHF Unga.
- Det är helt klart en genomtänkt satsning, avslöjar Ulf Engman.
- Det är ett uttalat mål i föreningen att det ska komma upp fler killar från våra juniorlag till A-laget och det här är en del i den satsningen.