• Huvudsponsorer

Inför Skellefteå AIK - Luleå Hockey (11/2)

10 februari 2020 09:30
SHL

SHL: s sista sträcka av grundserien med 14 matcher kvar att spela inleds imorgon och för Luleå Hockeys del väntar match borta mot Skellefteå AIK. Här följer fakta och förutsättningar inför derbyt.


Luleå Hockey har vunnit sju av nio matcher sen nyår och är med det tvåa i SHL. Skellefteå AIK har vunnit fem av nio matcher sen nyår och är med det fyra i SHL.

Luleå Hockey är ligans målgladaste lag sen nyår med 34 mål, Skellefteå är tolva med 20 mål.

Luleå Hockey är ligans tredje tätaste lag sen nyår med 21 insläppta mål, Skellefteå är på en delad fjärdeplats med 22 insläppta.

Luleå Hockey är på elfte plats i powerplayligan sen nyår med 5 mål på 35 försök och en effektivitet på 14,29 procent. Skellefteå är på trettonde plats sen nyår med 2 mål på 23 försök och en effektivitet på 8,70 procent.

Luleå Hockey är på sjunde plats gällande skottvillighet sen nyår med 240 skott på mål, Skellefteå är på tionde plats med 228 skott.

Luleå Hockey är ligans effektivaste lag sen nyår med en skottprocent på 14,17, Skellefteå är på tolfte plats med en effektivitet på 8,77 procent.

Luleå Hockey är det lag som sen nyår släppt minst antal skott mot eget mål från skottsektorn med totalt 124 skott. Skellefteå är på åttondeplats med 157 skott mot eget mål från skottsektorn.

Luleå Hockey har vunnit fyra av de elva senaste matcherna mot Skellefteå.

Luleå Hockey har fyra raka segrar mot Skellefteå på bortaplan.