• Huvudsponsorer

Nathalie Ferno om den lyckade bortaturnén

10 september 2017 17:44
SDHL

Det blev en lyckad start på SDHL för Luleå Hockey/MSSK. Trots ett tufft schema med fyra matcher på lika många dagar lyckades laget kamma hem full pott.


Premiären spelades i torsdags mot Djurgården där det blev seger med 4-3 i en jämn match

– Det märktes att det var en premiärmatch, det var lite nervöst och inte så samlat spel. Vi gjorde inte vår bästa match så det är en styrka att vi lyckades vinna trots att vi inte spelade på topp, säger forwarden Nathalie Ferno.

Premiärsegern följdes upp med en till uddamålsseger då man vann mot Linköping med 3-2

– Vi steppade upp och gjorde en riktigt bra match, vi kom ut starkt i den första perioden. Sen hade vi lite dippar, men vi klarade av det på ett bra sätt.

Resan bar sedan vidare till Jönköping där man slog HV71 med 4-2

– HV71 kom ut starkt och vi var inte riktigt med. Sen kom vi ut som ett helt nytt lag i den andra perioden där vi spelade jättebra och tog över matchen.

Och man avslutade bortaturnén med en vinst mot nykomlingarna Göteborg där slutresultatet skrevs till 9-0

– Vi gör det bra, det är svårt att vara missnöjd då man vinner med 9-0. Vi hade lite problem med försvarsspelet i den andra perioden, men vi hittade tillbaka till grunderna och sett till hela matchen får vi vara nöjda.

Nyförvärvet Nathalie Ferno bildar en vass kedja tillsammans med Michelle Karvinen och Emma Nordin

– Det är fantastiskt roligt och lärorikt att spela med dem. Jag har inte spelat så mycket ”lir” hockey innan så jag tycker det är jätteroligt att få lära sig det också. Vi spelar bättre och bättre tillsammans och har en bra kommunikation med varandra.

Och hon hade minsann en lyckad start med sitt nya lag då hon bland annat noterades för fyra mål och två assist

– Det gick bra för mig, det blir så när man är omringad av väldigt duktiga spelare som gör en bättre.