Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Luleå Hockey vann kvartsfinal #4

6 april 2022 21:25
SM-slutspel herr

Luleå Hockey vann kvällens kvartsfinal borta mot Örebro med 2-1.


Hemmalaget öppnade matchen bäst och fick också tidigt ett numerärt överläge, dock utan att utnyttja det. Norrbottningarna kom sen in i matchen och jämnade ut spelet. Men det blev en väldigt tillknäppt och snäll period där få chanser skapades vilket gjorde att det var mållöst efter 20 spelade minuter.

Mittronden började också väldigt försiktigt där inte mycket hände. Fem minuter in på perioden fick Örebro ett powerplay och hade i slutsekunderna ett jätteläge, men då kastade sig Sami Lepistö och bröt passet, pucken studsade sen hela vägen till Pontus Andreasson som kom från utvisningsbåset och fick ett friläge som han distinkt utnyttjade. Kort därefter fick hemmalaget ännu ett numerärt överläge och då lyckades man tillslut göra sitt första powerplay-mål i kvartsfinalserien då Linus Öberg sköt in 1-1 efter ett bra spel. Det var sen ganska tillknäppt spel igen där dock bägge lagen skapade ett par heta chanser var. Och dryga minuten före pausvilan klev firma Omark-Andreasson fram och gjorde ett drömmål, Omark hittade ett långt pass till Andreasson som kom fri och la pucken i mål med en klassisk Kenta Nilsson-fint.

Det var Örebro som förde spelet och ägde mest puck i den tredje perioden i jakt på kvittering. Men Luleå spelade otroligt stabilt defensivt vilket gjorde det svårt för hemmalaget att komma till chanser. Örebro hade ytterligare två powerplay men gästernas boxplay var lysande och helt klart nyckeln till kvällens seger. Luleå Hockey har nu chansen att avgöra kvartsfinalserien hemma i Norrbotten på fredag.