Luleå Hockey besegrade Augsburg i förlängning
Publicerad: 2019-09-06
CHL
Det blev en hård kamp men till slut kunde Luleå Hockey avgöra CHL-matchen borta mot Augsburg. Detta genom ett avgörande i förlängning och 5-4 till Norrbottningarna.

Hockey tog kommandot i matchen tämligen omgående och fem mot fem kontrollerade Norrbottningarna händelserna på isen. Fem minuter in i den första perioden kom också ledningsmålet då Noel Gunler lyckades komma helt ensam med målvakten efter att Augsburgförsvaret gått bort sig strax innan vid en avvaktande offside-situation. Ett distinkt avslut från Gunler och 0-1 lyste på tavlan. Hemmalaget kom dock tillbaka till 1-1 genom ett mål i powerplay efter 11:35 och 1-1 stod sig också fram till första pausvilan.

Direkt i början av den andra perioden fick Luleå Hockey och Arttu Ilomäki en flygande start. Redan i den första periodminuten kunde finländaren rycka loss på vänsterkanten efter att en Augsburg-back ramlat. Ensam med målvakten visade Ilomäki prov på kyla då han först fintade målvakten och kallt väntade in att målvakten skulle hamna på isen varpå pucken lyftes in i det tomma målet. Tid för målet 00:49 och drygt två minuter senare var det dags igen, den här gången med en spelare mindre på banan där Isac Brännström snodde pucken av målvakten, väntade in Jonas Berglund som serverades till 1-3. Hemmalaget lyckades dock komma in i matchen igen via en sen reducering till 2-3 men Norrbottningarna slog tillbaka direkt och detta genom ett mönsteranfall med klapp-klapp-spel där Robin Kovács till slut fick öppet mål efter fint förarbete av hela femman. Men med passningspoäng till Austin Farley och Nils Lundkvist.

I den tredje perioden såg sedan Luleå Hockey länge att ha kontroll på händelserna men 08:34, sett till spelet nästan från ingenstans, så fick Augsburg till en ny reducering och med 3-4 fick hemmalaget nytt syre och försökte sig på en slutforcering. Och med blott tjugo sekunder kvar att spela av ordinarie tid kom också kvitteringen vilket tog matchen till förlängning.

Övertidsperioden bjöd sedan på ett böljande spel med målchanser åt båda hållen men till slut var det Luleå Hockey som drog längsta strået via Petter Emanuelsson som avgjorde matchen med ett distinkt skott i krysset. 5-4 och bonuspoängen till Norrbotten.