Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt

Fem har förlängt

26 mars 2015 14:52

Luleå Hockey presenterade under torsdagen i #lhflive att man förlängt avtalen med fem av sina spelare. Det handlar om en av SHL:s främsta målvakter, två backar samt två forwards som därmed fortsätter sina karriärer i Luleå Hockey.


Joel Lassinantti, född 1993 Joel Lassinantti slog på allvar igenom den gångna säsongen. Tog över förstaspaden i Luleå Hockey, toppade målvaktsstatistiken i hela SHL och tilldelades utnämningen Honken Trophy i slutet av säsongen. Joel har förlängt med två säsonger.
- Joel är en egen produkt som har teknik, fysik och mentala egenskaper på absolut toppnivå. Han har under säsongen fått ett stort förtroende och har på ett berömvärt sätt tagit det. Därför känns det väldigt glädjande att kunna jobba vidare med honom i minst ytterligare två år, säger Luleå Hockeys sportchef Lars ”Osten” Bergström.

Jan Sandström, född 1978
Janne passerade under säsongen, som endast femte spelare genom tiderna, 900 matcher i SHL och SM-slutspelet. Och har därmed chansen att slå Roger Åkerströms klubbrekord på 792 matcher redan den kommande säsongen. Förlängningen är på en säsong.
- Fansen sjunger att Janne skall göra hundratusen mål – så med tanke på det är det bara logiskt att vi fortsätter med honom. Han är en pålitlig och värdefull trotjänare som fortsätter hålla en hög nivå i sitt backspel säsong efter säsong, säger sportchefen.

Karl Fabricius, född 1982 Fabricius passerade under säsongen 500 matcher i Luleå Hockey och var under hela säsongen en del i SHL:s främsta checkingline tillsammans med Fogström och Forsberg. Har förlängt med Luleå Hockey för de kommande två säsongerna.

– Kalle, är både en formell och informell ledare i vårt lag och han är otroligt populär både inom och utom laget. Han är riktig ambassadör för vår sport och en lojal och nyttig spelare av den typ som alla lag som vill vara framgångsrika behöver, säger Osten.

Lucas Wallmark, född 1995
Wallmark har spelat oerhört många matcher under säsongen, inte bara i SHL och SM-slutspelet utan även i CHL, JVM och diverse träningsmatcher. Har förlängt med ytterligare en säsong.
- Lucas är en talang som stadigt utvecklas och som har hittat rätt i vår miljö. Han har potential att bli en framtida storspelare. Han har det mesta för att lyckas på en väldigt hög nivå, därför känns det väldigt spännande och intressant att fortsätta jobba med honom.

Dean Kukan, född 1993
En tankevurpa gjorde att det blev fel om Dean. Hans kontrakt med Luleå Hockey sträcker sig över säsongen 2015/2016 vilket presenterades redan i höstas.