• Huvudsponsorer

Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Onsdag Ons 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt

Förlängning och nyförvärv till LHF/MSSK

15 april 2020 12:43
Nyhet

Luleå Hockey/MSSK fortsätter att ta form inför säsongen 2020/2021. Idag kan vi presentera att Ebba Berglund förlängt sitt avtal med ytterligare två säsonger och att vi även kontrakterat en 18-årig finsk landslagscenter för de kommande tre säsongerna.


21-åriga Ebba Berglund kom till Luleå Hockey/MSSK inför säsongen 2018/2019. Sedan dess har vi kunnat se en stadig utveckling och den senaste säsongen gjorde hon sin hittills poängstarkaste SDHL-säsong med sina 3 mål och 8 assist på 32 matcher.

18-åriga Viivi Vainikka har redan hunnit med två säsonger som ordinarie i det finska landslaget och har de senaste säsongerna visat en klart uppåtgående kurva. Hon producerade föregående säsong 28 mål och 24 assist på 30 matcher. Hon är klar för Luleå Hockey/MSSK på ett kontrakt som spänner över de kommande två säsongerna med en option för en tredje säsong.

Mikael Forsberg, sportchef LHF/MSSK

— Det känns riktigt kul att vi kommit överens om en fortsättning med Ebba Berglund. En ung spelare som verkligen tävlar, både på träning och på match, för att utvecklas och för att hjälpa laget. Fram till nu har hon mest visat upp sina styrkor i det defensiva spelet, men hon har bland annat ett bra skott som jag tror att vi kommer kunna få ser mer av de kommande säsongerna och fortsätter hennes utveckling tycker jag hon är en kandidat för en fast plats i det svenska landslaget.

— Viivi Vainikka är en spännande spelare som trots att hon knappt är 18 år gammal redan är en meriterad spelare. Hon är en välskolad och tekniskt skicklig center som redan nu kommer kunna hjälpa oss att skapa målchanser och vinna matcher. Samtidigt som vi känner att det finns utrymme för än mer utveckling när hon nu kommer till vår utvecklingsmiljö.

Ebba Berglund

— Jag vill börja med att säga att det känns fantastiskt att ha förlängt med Luleå Hockey/MSSK. Sedan jag kom hit för två säsonger sedan så har jag trivts jättebra med laget, föreningen och hela stan. Så det var ett ganska enkelt beslut att fortsätta spela i Norrbotten.

— Det känns som jag tog stora steg i min egen utveckling den gångna säsongen och det är något som jag vill bygga vidare på inför framtiden där jag är beredd att axla ett större ansvar i laget.

— Om man ser tillbaka på den förra säsongen så är vi nog många som är fyllda av revansch och som verkligen ser fram emot att starta ytterligare en säsong tillsammans till hösten.

Viivi Vainikka

— Jag ser verkligen fram emot att flytta till Sverige för att spela med Luleå Hockey/MSSK. Det kommer bli en hel del nytt för mig men jag är jättenöjd över mitt beslut och ser fram emot de kommande säsongerna.

— Att jag valde att skriva på för Luleå Hockey/MSSK beror på att man ger sina spelare goda förutsättningar till att utvecklas och blir bättre. Man har dessutom flera spelare som jag sett upp till och som det kommer bli kul att få träna med och mot för att lära nya saker.